Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Italijanka ustavila Marušo Štangar

Judoistka Olimpije je uvodni dan svetovnega prvenstva v Dohi pristala na devetem mestu. David Štarkel brez uvrstitve.
Maruša Štangar (v belem kimonu) je v uvodnem krogu ugnala Južnoafričanko Geronay Whitebooi. FOTO: Jensen Lars Moeller/IJF
Maruša Štangar (v belem kimonu) je v uvodnem krogu ugnala Južnoafričanko Geronay Whitebooi. FOTO: Jensen Lars Moeller/IJF
7. 5. 2023 | 12:47
7. 5. 2023 | 18:27
2:33

V Dohi se je z dvoboji v najnižjih kategorijah začelo 36. svetovno prvenstvo v judu (z nagradnim skladom 998.000 evrov). Slovenska reprezentanta Maruša Štangar (do 48 kg) in David Štarkel (do 60 kg) se nista uvrstila v današnje popoldanske izločilne boje. Medtem ko je judoistka Olimpije po dveh zmagah in porazu pristala na devetem mestu, je član Impola ostal brez uvrstitve. 

Maruša Štangar je v uvodnem krogu po treh minutah in pol z iponom premagala Južnoafričanko Geronay Whitebooi (10:0), v drugem je s končnim prijemom v podaljšku (po skupno sedmih minutah in 41 sekundah) ugnala še Izraelko Shiro Rishony (10:0), nakar je morala v tretjem po 45 sekundah priznati premoč Italijanki Assunti Scutto, bronasti na lanskem svetovnem prvenstvu v Taškentu, ki je tretje mesto osvojila tudi v Dohi.

»Ker se je dvoboj z Assunto razpletel popolnoma drugače, kot sem si želela, sem zelo razočarana. Zadovoljna pa sem z uvodnima dvema borbama, saj sem se z dvema zmagama uvrstila med najboljših 16, kar mi je prineslo dragocene točke za svetovno lestvico in v kvalifikacijah za olimpijske igre prihodnje leto v Parizu,« je dejala 25-letna Ljubljančanka. 

V moški najnižji kategoriji do 60 kilogramov se je pod slovensko zastavo boril David Štarkel, ki pa je že v uvodnem krogu naletel na previsoko oviro. Postavil mu jo je Tajvanec Chong-You Lin, ki je zmagal z vazarijem (0:7) in tako hitro pokopal upe našega judoista, da bi dosegel uvrstitev.

Jutri slovensko zastopstvo na svetovnem prvenstvu v Dohi ne bo imelo svojega tekmovalca, pojutrišnjem pa bosta naše barve branila Kaja Kajzer (do 57 kg) in Martin Hojak (do 73 kg).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine