Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Hude kazni za pretep v Lodžu: tudi dosmrtne prepovedi nastopov

Sobotni obračun po obračunu med Šamilom Musajevom in Urošem Jurišičem na borilnem spektaklu KSW dobil epilog.
Uroš Jurišič je ostal brez 30 odstotkov dogovorjenega zaslužka in bonusa za najboljšo borbo v Lodžu. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Uroš Jurišič je ostal brez 30 odstotkov dogovorjenega zaslužka in bonusa za najboljšo borbo v Lodžu. FOTO: Tomi Lombar/Delo
4. 2. 2021 | 18:11
1:52
Poljski organizatorji borilnega spektakla KSW 58, ki so ga minulo soboto izpeljali v Lodžu, so sporočili kazni za vpletene v pretep po obračunu med Šamilom Musajevom in Urošem Jurišičem.

image_alt
Škandal po obračunu med Musajevom in Jurišičem odmeval tudi v ZDA


Ruski borec dagestanskega rodu, ki je nanizal še 14. zaporedno zmago v mešanih borilnih športih (MMA), bo tako ostal brez polovice zaslužka, slovenskemu asu, ki je doživel prvi poraz po enajstih profesionalnih zmagah, pa bodo vzeli 30 odstotkov dogovorjenega plačila. Oba bosta poleg tega ostala tudi brez bonusa oziroma nagrade za najboljšo borbo večera na prireditvi v Lodžu, ki jo bodo prireditelji namenili v dobrodelne namene.

Borca Abusa Magomedova, ki je bil član Šamilove ekipe in je udaril 28-letnega Ljubljančana, je doletela polletna prepoved nastopov v KSW. Za nameček eno leto nikomur ne bo smel dajati napotkov iz kota. Najhujše kazni so dobili tisti, ki so se med incidentom znašli v kletki, čeprav za vstop vanjo niso imeli ustrezne akreditacije. Pristojni so jih kaznovali z dosmrtno prepovedjo sodelovanja na spektaklih KSW, bodisi v vlogi borcev bodisi kot člani ekip. A njihovih imen niso navedli.

image_alt
Še zdaj je šokiran zaradi dogajanja po obračunu


To pomeni, da sta jo Jurišič in še zlasti Musajev, ki je že po sodniški razglasitvi še enkrat napadel našega borca, še dobro odnesla – brez suspenza, tako da bi lahko že kmalu prišlo do povratnega obračuna. Za nameček je 27-letni Rus v svoji statistiki zadržal tudi zmago.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine