Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Huda poškodba mladega spidvejista Jana Pintarja

17-letni up AMTK Ljubljana je padel na pozivni dirki v Cmureku, s helikopterjem so ga prepeljali v bolnišnico v Gradcu.
Jan Pintar je pri 17 letih med najobetavnejšimi slovenskimi spidvejisti. FOTO: Borut Cvetko/mediaspeed.net
Jan Pintar je pri 17 letih med najobetavnejšimi slovenskimi spidvejisti. FOTO: Borut Cvetko/mediaspeed.net
J. P.
2. 5. 2018 | 12:50
2. 5. 2018 | 13:14
2:06
Ljubljana - Pozivna dirka v avstrijskem Cmureku, na kateri je na praznični torek tekmovalo 16 voznikov iz osmih držav, se ni dobro končala za zelo obetavnega spidvejista AMTK Ljubljana, komaj 17-letnega Jana Pintarja. Pri grdem padcu, v katerega je bil vpleten še šest let starejši Slovak Patrik Buri, je namreč utrpel hujše poškodbe. Na stezo sta takoj pripeljali dve reševalni vozili, posredovala sta tudi helikopterja, ki sta oba poškodovana dirkača prepeljala v bolnišnico v Gradcu.

V umetni komi

Kot so sporočili njegovi delodajalci iz AMTK Ljubljana, so Jana (sina šestkratnega državnega prvaka Gregorja Pintarja) v bolnišnici uspavali v umetno komo in ga zadržali na opazovanju, v prihodnjih dneh pa bo jasno, kako resne poškodbe je mladenič utrpel. »Vsi skupaj držimo pesti za čim hitrejše okrevanje in smo v mislih z Janom in njegovimi najbližjimi,« so še zapisali v ljubljanskem klubu. Pintar je sicer na prvih dveh preizkušnjah državnega prvenstva zabeležil enajsto oziroma osmo mesto, osvojil pa pet oziroma sedem točk.

Ivačič drugi

Pozivno dirko v Cmureku so kljub zgodnji nesreči že v drugi vožnji (vanjo je bil, toda brez posledic, vpleten še Poljak Marcin Koscielski) nadaljevali in spravili pod streho, od četverice slovenskih predstavnikov se je najbolj izkazal Matic Ivačič, ki je v velikem finalu zasedel drugo mesto (13+2), Nick Škorja je bil peti (11), Denis Štojs pa sedmi (10). Zmage se je, z grenkim priokusom, veselil najboljši domači dirkač ta hip Daniel Gappmaier (13+3).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine