Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ferrarijevo slavje tudi v Melbournu, črn dan za Verstappna

Monačan Charles Leclerc je po zmagi v Bahrajnu dobil tudi dirko formule 1 za veliko nagrado Avstralije.
Charles Leclerc je bil najhitrejši tudi v Melbournu. FOTO: Paul Crock/AFP
Charles Leclerc je bil najhitrejši tudi v Melbournu. FOTO: Paul Crock/AFP
10. 4. 2022 | 08:37
10. 4. 2022 | 10:31
3:09

Ferrarijev dirkač Charles Leclerc je bolj ali manj zanesljivo zanesljivo v svojo korist odločil dirko za veliko nagrado Avstralije. Tako je 24-letni Monačan, ki je vodil od štarta do cilja, dosegel drugo letošnjo in skupno četrto zmago v formuli 1.

»Kakšna dirka, kakšna hitrost! Imeli smo zares sijajen dirkalnik,« se je podviga v Melbournu veselil Leclerc, ki je tako še povečal vodstvo v skupnem seštevku za svetovno prvenstvo, v katerem ima že 34 točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem Georgeom Russllom (Mercedes). »Težko je bilo, še posebno po posredovanjih varnostnega avtomobila, ker sem imel v tistih trenutkih zaradi neogretih gum manjše težave z nadzorom dirkalnika. Zdaj je še prezgodaj, da bi govorili o lovoriki, saj smo odpeljali le tri dirke. Toda očitno imamo dober paket,« je dejal monaški as.

Na odru za najboljše sta mu družbo delala drugouvrščeni Mehičan Sergio Perez (Red Bull) in tretjeuvrščeni Britanec George Russell (Mercedes), ki je na nehvaležno četrto mesto potisnil moštvenega sotekmovalca Lewisa Hamiltona.

Maxa Verstappna je ustavila okvara. FOTO: William West/AFP
Maxa Verstappna je ustavila okvara. FOTO: William West/AFP

Branilec naslova svetovnega prvaka, Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), je po okvari dirkalnika na tretji letošnji preizkušnji odstopil v 39. krogu, praznih rok je ostal tudi drugi Ferrarijev dirkač, Španec Carlos Sainz ml., ki je po napaki že v drugem krogu zdrsnil s proge in obtičal v pesku.

Naslednja dirka bo na sporedu 24. aprila v Imoli.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine