Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Evans spisal novo poglavje v zgodovini relija po Finski

Na dirki tisočerih jezer se je prvič zmage veselil dirkač iz Walesa, vodilni v skupni razvrstitvi Sebastien Ogier pa se je moral sprijazniti s petim mestom.
Elfyn Evans si je pridirkal drugo letošnjo in skupno peto zmago na relijih za svetovno prvenstvo. FOTO: Jussi Nukari/AFP
Elfyn Evans si je pridirkal drugo letošnjo in skupno peto zmago na relijih za svetovno prvenstvo. FOTO: Jussi Nukari/AFP
3. 10. 2021 | 14:11
3. 10. 2021 | 14:33
2:44
Na reliju po Finski, deseti letošnji dirki za svetovno prvenstvo, se je prvega mesta veselil Elfyn Evans (toyota yaris). Za 32-letnega Valižana je bila to druga letošnja in skupno peta zmaga na najvišji ravni.

Potem ko je uvodni dan ritem na reliju tisočerih jezer narekoval Irec Craig Breen (hyundai i20), se je včeraj v vodstvo prebil Evans. Potem ko je našel želene nastavitve na svoji toyoti yaris, vodilnega položaja ni več izpustil iz svojih rok. Elfyn se je tako v 70-letno zgodovino preizkušenj na Finskem vpisal kot prvi valižanski zmagovalec. V cilju je imel 14,1 sekunde naskoka pred drugouvrščenim Estoncem Ottom Tänakom (hyundai i 20), na tretjo stopnico odra za najboljše pa se je z zaostankom 42,2 sekunde povzpel Breen.



Najvišje uvrščeni domači dirkač je bil Esapekka Lappi, ki je tokrat dobil priložnost v Toyotinem moštvu. Zasedel je nehvaležno četrto mesto, od zmagovalca Evansa pa ga je na koncu ločilo 58,8 sekunde. Branilec naslova svetovnega prvaka, Francoz Sebastien Ogier (toyota yaris), ki je na najboljši poti k osvojitvi osme lovorike, se je moral sprijazniti s petim mestom (+ 2:54,4).

Do konca letošnje sezone za svetovno prvenstvo sta le še dva relija, naslednji bo čez dva tedna v Kataloniji in konec novembra v Monzi. Ogier ima kot vodilni pred zadnjima dvema preizkušnjama 24 točk zaloge pred najbližjim zasledovalcem Evansom, medtem ko tretjeuvrščeni Belgijec Thierry Neuville (hyundai i20), ki je tokrat – tako kot skupno četrtouvrščeni finski adut Kalle Rovanperä (toyota yaris) – ostal praznih rok, zaostaja že za 60 točk.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine