Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Dva Francoza, dve legendi, dva Sébastiena, ena zmaga

Ogier na zadnji dan preizkušnje svetovnega prvenstva v Monte Carlu z 21 sekundami naskoka pred Loebom.
Sébastien Ogier s toyoto gre uspešno skozi relijske pasti monaške kneževine. FOTO: Valery Hache/AFP
Sébastien Ogier s toyoto gre uspešno skozi relijske pasti monaške kneževine. FOTO: Valery Hache/AFP
M. U., STA
22. 1. 2022 | 17:19
2:23

Francoz Sébastien Ogier (Toyota) vodi po tretjem dnevu uvodnega relija, tistega v Monte Carlu, sezone svetovnega prvenstva. Danes je na preizkušnji v okolici monaške kneževine spet prišel v vodstvo, pred velikim tekmecem, rojakom Sébastienom Loebom (Ford) pa ima 21 sekund naskoka. Potem ko je devetkratni prvak Loeb, ki se je na sceno vrnil samo za ta reli, vodil po petkovi drugi etapi, je danes napredoval Ogier. Aktualni prvak si je dopoldne privozil pet sekund naskoka, do večera pa je prednost povečal na 20 sekund.

Oba pa sta ostala brez najbližjega tekmeca po polovic dirke, saj je Valižan Elfyn Evans, Ogierjev sotekmovalec pri Toyoti, dopoldne odstopil, potem ko je zdrsnil s ceste po hribu navzdol. Dirkalnik sicer ni bil poškodovan, a se Valižan ni mogel vrniti na cesto. Ogier je tako v najboljšem položaju pred nedeljskim zadnjim delom relija, ko bodo na sporedu še štirje brzinci, tudi zadnji, ki bo kot power stage prinašal dodatne točke za SP. Ogier v kneževini sicer lovi osmo zmago, s čimer bi po številu uspehov na tem prizorišču ujel prav Loeba. Za prednost je bila odločilna današnja zadnja hitrostna preizkušnja, ki jo je na delno poledeneli cesti s 15 sekundami prednosti dobil Ogier.

Francoza bosta, če ne bo kakšnih težav v nedeljo, edina kandidata za zmago. Že tretji Irec Craig Breen (Ford) namreč zaostaja skoraj poldrugo minuto, četrti Finec Kalle Rovanperä (Toyota) pa že več kot dve minuti. »Zdaj sem malo preveč zaostal. Videl sem, da je Ogier v zadnjem trenutku zamenjal pnevmatike, razmere so bile za gladke gume zelo težke. A še sem v igri,« je po predzadnjem dnevu dejal Loeb. Ogier je priznal, da se je na tej ključni HP za menjavo odločil tik pred zdajci: »Nameraval sem začeti na snežnih pnevmatikah, ker bi bile najbolj varna izbira. Pa sem se odločil, da tvegam z gladkimi. Bilo je precej pestro, občasno zelo na robu, a na suhih delih zelo zabavno,« je dejal branilec naslova.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine