Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Drugi poraz naših odbojkarjev, nova zmaga odbojkaric

Slovenci so vnovič začeli zelo dobro, dobili uvodni niz, v nadaljevanju pa so bili boljši Nemci.
Med slovenskimi odbojkarji je največ točk zbral Tonček Štern (v bloku). FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Med slovenskimi odbojkarji je največ točk zbral Tonček Štern (v bloku). FOTO: Uroš Hočevar/Delo
STA
5. 6. 2021 | 15:06
5. 6. 2021 | 21:49
4:17
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v ligi narodov v Riminiju v Italiji doživela drugi poraz. Na zadnji tekmi drugega sklopa dvobojev je bila s 3:1 boljša Nemčija. Slovenska izbrana vrsta ima po šestih tekmah štiri zmage in dva poraza ter po današnjih dveh odigranih tekmah začasno zaseda 5. mesto lestvice.

Slovenci so v drugem ciklu tekem v četrtek premagali Nizozemsko (3:0), v petek pa Argentino (3:0), v soboto pa niso našli recepta za razpoložene Nemce. Sicer so varovanci Alberta Giuilianija, Italijana na klopi slovenske izbrane vrste, tudi današnji dvoboj začeli v slogu zadnjih dni, ko so zanesljivo vknjižili tretjo in četrto zmago ob preimernem nastopu v ligi narodov. V nadaljevanju pa za razliko od četrtkovega in petkovega obračuna niso strli sicer razpoloženih tekmecev.



Dvoboj so tokrat začeli Gregor Ropret na mestu podajalca, Alen Pajenk in Jan Kozamernik kot srednja blokerja, Mitja Gasparini na korektorskem mestu ter Tine Urnaut in Klemen Čebulj kot sprejemalca. Prosti igralec je bil Jani Kovačič.
Čeprav so varovanci nekdanjega slovenskega selektorja, Italijana Andree Gianija, nekajkrat povedli za dve točki, nazadnje pri 8:6, je slovenska reprezentanca z delnim izidom 9:3 povedla s 15:11 in nato prednost mirno držala do konca uvodnega niza, ki ga je dobila s 25:19.

V drugem je po izenačenem začetku in nekaj napakah v slovenski izbrani vrsti prišlo do padca v igri, kar so Nemci izkoristili ter po izenačenju na 10:10 osvojili sedem od naslednjih osmih točk. Čeprav so se Slovenci dvakrat približali na tri točke, to Nemcev na poti do izenačenja v nizih ni zmedlo.

Ti so na krilih osvojenega niza bolje začeli tudi tretjega in hitro povedli za štiri točke (6:2). Prednost so nato držali do 12:7, a je slovenska izbrana vrsta spet našla pravo igro in celo povedla s 15:14. Vseeno so v nadaljevanju bolje zaigrali Nemci, ki so suvereno izkoriščali številne napake tekmecev in niz osvojili s 25:21.

Vselej motivirani kapetan Tine Urnaut že nestrpno pričakuje sredino nadaljevanje lige narodov. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Vselej motivirani kapetan Tine Urnaut že nestrpno pričakuje sredino nadaljevanje lige narodov. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


Četrti del igre so Nemci začeli s tremi zaporednimi točkami, v polju pa je sprva le Rok Možič, s katerim je poskusil selektor Giuliani, držal stik z razigranimi tekmeci. Ti so pri prvem tehničnem odmoru povedli z 8:4, nato pa povezali še dve točki za plus šest. Slovenci nikakor niso našli prepoznavne igre, ki jih je krasila v četrtek in petek, odločitev pa je prišla po novi seriji Nemcev za vodstvo s 17:10, po kateri se tudi ob boljši igri slovenska vrsta ni mogla več vrniti.

V ligaškem delu tekmovanja bodo Slovenci odigrali še devet tekem, v zaključni del tekmovanja pa se uvrstijo štiri najboljše reprezentance. Naslednji cikel treh tekem se bo začel v sredo, slovenska izbrana vrsta pa se bo po vrsti pomerila s Kanado, Francijo in Rusijo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine