Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Doktor bo presedlal na štiri kolesa

Devetkratni svetovni prvak v motociklizmu razmišlja, da bi dirkal na 24 ur Le Mansa. Preizkusil se je tudi v reliju in celo formuli 1.
Valentino Rossi končuje motociklistično kariero. FOTO: Joe Klamar/AFP
Valentino Rossi končuje motociklistično kariero. FOTO: Joe Klamar/AFP
12. 8. 2021 | 16:48
12. 8. 2021 | 20:37
1:51
Najboljši in najbolj oboževani motociklist doslej Valentino Rossi bo po koncu sezone končal kariero v motoGP, toda to ne pomeni, da ne bo več dirkal. Presedlal bo z dveh na štiri kolesa.

V preteklosti je italijanski superzvezdnik že izrazil željo po nastopanju v GT3, kjer je že zmagoval v ferrariju 488 na vzdržljivostni dirki Gulf 12 Hours. Ne skriva, da ga mika 24 ur Le Mansa. »Vedno sem rad dirkal v avtomobilih, kariero sem začel v kartingu in oče Graziano je menil, da so avtomobili bolj varni kot motorji, ki se jih je bal. Po treh letih sem preizkusil mini motor in potem na dirkal predvsem na motorjih. Na srečo, saj ne vem, če bi mi v avtomobilih uspelo doseči toliko uspehov. So mi pa ostali v srcu,« je povedal devetkratni svetovni prvak, ki je upihnil že 42 svečk.

Leta 2019 sta v Valencii Lewis Hamilton in Valentino Rossi zamenjala jeklena konjička. FOTO: Getty Images
Leta 2019 sta v Valencii Lewis Hamilton in Valentino Rossi zamenjala jeklena konjička. FOTO: Getty Images


»Ne vem, kako mi bo šlo. Vem pa, da nikoli ne dirkam samo iz užitka, želim tudi biti dober in zmagovati. Ta čas ne vem, v čem se bom preizkusil,« je dodal VR46, za katerim so tudi tri dirke svetovnega prvenstva v reliju (2002, 2006, 2008), najboljši je bil 11. na Novi Zelandiji s subarujem imprezo WRC04.

Doktor je testiral tudi dirkalnike formule 1 in leta 2007 resno razmišljal o prestopu v F1. Nazadnje je leta 2019 preizkusil mercedes Lewisa Hamiltona, s katerim sta naredila zamenjavo. Anglež se je odpeljal z Rossijevo yamaho.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine