Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Deset milijonov za shranjevanje dopinških vzorcev

V vzorcu košarkarja moštva Atlanta Hawks Johna Collinsa našli sledi rastnega hormona.
reprezantanca nogomet
reprezantanca nogomet
STA
5. 11. 2019 | 18:23
5. 11. 2019 | 18:40
2:11
Mednarodni olimpijski komite (MOK) bo namenil deset milijonov dolarjev za desetletno shranjevanje dopinških vzorcev in za njihova ponovna testiranja, je predsednik MOK Thomas Bach dejal na konferenci o dopingu v športu v Katovicah.

"Pred šestimi leti sem napovedal, da bo MOK namenil deset milijonov dolarjev za boljšo zaščito nedopingiranih športnikov. To smo uresničili," je dejal Bach in dodal: "Danes pa v imenu MOK obljubljam novih deset milijonov dolarjev za program globalnega dolgoročnega shranjevanja vzorcev in njihovega ponovnega testiranja, tudi za obdobje pred olimpijskimi igrami."

To pomeni, da bodo vzorci shranjeni do deset let. Zdaj MOK shranjuje le vzorce, odvzete na olimpijskih igrah. "Pozivamo mednarodne športne organizacije in nacionalne protidopinške agencije, da sprejmejo potrebne ukrepe za te vzorce pred igrami, saj so za to odgovorne," je povedal Bach. MOK je pripravljen financirati potrebno infrastrukturo za shranjevanje na tisoče vzorcev.
 

Doping v NBA: 25 tekem prepovedi za Collinsa


Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je danes s 25 tekmami prepovedi nastopanja kaznovalo igralca ekipe Atlanta Hawks Johna Collinsa. V njegovem vzorcu so našli sledi rastnega hormona peptida. Prepoved nastopov bo začel prestajati že danes, ko njegovo ekipo čaka dvoboj s San Antoniom.

Prepoved za Collinsa, ki je v novi sezoni v povprečju zbral 17 točk in 8,8 skoka na tekmo, je že druga podobna kazen za košarkarje v novi sezoni lige, pred desetimi dnevi je vodstvo tekmovanja s prav toliko tekmami kaznovalo košarkarja Phoenixa Deandreja Aytona, ki je bil prvi izbor na naboru leta 2018. V njegovem vzorcu so našli sledi prepovedanih diuretikov.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine