Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Darko Jorgić še naprej podira slovenske mejnike

Po zmagi na evropskem turnirju top 16 v Montreuxu je že 12. namiznoteniški igralec sveta.
Darko Jorgić je pri 23 letih vse bliže elitni deseterici. FOTO: Josep Lago/AFP
Darko Jorgić je pri 23 letih vse bliže elitni deseterici. FOTO: Josep Lago/AFP
Š. R., STA
1. 3. 2022 | 12:49
1. 3. 2022 | 12:59
1:38

Darko Jorgić še naprej podira mejnike slovenskega namiznega tenisa. Po zmagi na evropskem turnirju top 16 v Montreuxu je na najnovejši lestvici mednarodne zveze napredoval za pet mest in je zdaj 12. igralec sveta. Pri 23 letih je tako že blizu svojemu cilju, da se prebije med najboljšo deseterico.

Hrastničan je na lestvici tretji najboljši Evropejec, pred njim sta na šestem in osmem mestu samo najboljša evropska igralca zadnjega desetletja, legendarni Nemec Timo Boll, nekoč že tudi prvi igralec sveta, in njegov rojak z ukrajinskimi koreninami Dimitrij Ovčarov.

Z veliko prednostjo na lestvici vodi Kitajec Fan Zhendong, sledita mu rojak Ma Long, tretji je Brazilec Hugo Calderano. Poleg Jorgića je vidno napredoval tudi finalist turnirja v Montreuxu in svetovni podprvak, Šved Truls Möregardh, ki je pridobil štiri mesta in se prebil na 14. mesto.

Preostala slovenska olimpijca Bojan Tokić in Deni Kožul, ki v zadnjem času nista igrala na mednarodnih turnirjih, sta ostala na 67. oziroma 107. mestu.

Pri dekletih, kjer je na vrhu Kitajka Sun Yingsha, je od Slovenk še vedno najboljša Alex Galič, zavzema 163. mesto, Ana Tofant je 219.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine