Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Darko Jorgić danes začenja nastope na SP

V Južni Afriki bo najboljši slovenski namizni tenisač Darko Jorgić danes (okrog 20:30) začel svoje nastope na svetovnem prvenstvu proti Horaciu Cifuentesu.
Darko Jorgić SP začenja proti Argentincu Cifuentesu. FOTO: Osebni Arhiv
Darko Jorgić SP začenja proti Argentincu Cifuentesu. FOTO: Osebni Arhiv
N. Gr., STA
20. 5. 2023 | 12:06
20. 5. 2023 | 12:12
1:56

Darka Jorgića na svetovnem prvenstvu Južni Afriki najprej čaka obračun z Argentincem Horaciom Cifuentesom, ki se bo začel predvidoma ob 20.30. Jorgić, sicer 13. igralec lestvice Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF), je izraziti favorit proti 81. igralcu sveta. V primeru zmage 24-letnega Hrastničana v drugem krogu čaka boljši iz portugalsko-indijskega dvoboja Tiago Apolonia - Harmeet Desai.

Drugi Slovenec v posamični konkurenci Deni Kožul bo igral v nedeljo proti Japoncu Mizukiju Oikawi. Šestindvajsetletni Kožul na lestvici ITTF zaseda 158. mesto, Japonec pa je 67. Edina slovenska predstavnica med posameznicami Ana Tofant, ki na lestvici ITTF zaseda 252. mesto, se bo za preboj v drugi krog prav tako v nedeljo pomerila proti Hrvatici Ivani Malobabić (119.).

Jorgić bo igral tudi v dvojicah

Se bo pa 24-letnica danes v konkurenci dvojic predstavila s Katarino Stražar. Ob 14.40 se bosta pomerili proti Tajkama Suthasini Sawettabut in Orawan Paranang.

Jorgić bo prav tako igral v konkurenci dvojic, in sicer skupaj s Čehom Tomašem Polanskym. Prvi dvoboj proti dvojici iz Papue Nove Gvineje, Gasika Sepa in Geoffrey Loi bo na sporedu v nedeljo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine