Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Čas za ljubljanski vzpon nore zadeve na mivki

Turnir svetovne serije odbojke na mivki italijanskima plažnima fantoma in danskima igralkama, Slovenci nadvse veseli ponovnega igranja.
Turnir svetovne serije v odbojki na mivki je dodobra oživel poletni utrip v slovenski metropoli. FOTO: Blaž Samec
Turnir svetovne serije v odbojki na mivki je dodobra oživel poletni utrip v slovenski metropoli. FOTO: Blaž Samec
Marko Uršič
3. 8. 2020 | 11:01
3. 8. 2020 | 22:04
4:06
Čeprav je dež v nedeljskih popoldanskih urah namočil slovensko glavno mesto in ohladil ozračje, so sklepni boji turnirja svetovne serije v odbojki na mivki ogreli vzdušje na Kongresnem trgu. Lanska zmagovalca Tadej Boženk in Vid Jakopin sta tekmovanje sklenila na 4. mestu.

Po tesnem porazu v polfinalu sta v boju za bronasto odličje klonila še proti Avstrijcema Alexandru Huberju in Christophu Dresslerju. Državnima podprvakoma se tokrat ni uspelo povzpeti na zmagovalni oder, bila pa sta zelo blizu uvrstitvi v veliki finale.

V polfinalu proti Italijanoma Andrei Abbiatiju in Tizianu Andreatti v tretjem nizu nista izkoristila zaključne žoge ter sta na koncu izgubila na razliko s 14:16.
 

Utrujena glava


V boju za bron sta Dressler in Huber v drugem in tretjem nizu od začetka narekovala ritem, navdušila z dobrimi začetnimi udarci in igro v obrambi. »Avstrijca sta v drugem nizu odlično servirala, zato je bil najin sprejem slab, sledilo je čisto sesutje igre. Ni se nama uspelo vrniti, porabila sva vse prekinitve, preprosto nisva več razvila svoje igre in menim, da se je zadeva končala že v drugem nizu.

Predvsem se je bilo težko zbrati po polfinalnem porazu z Italijanoma, bila sva energijsko precej iztrošena in v tem se z drugimi ekipami ne moreva primerjati,« je ocenil Vid Jakopin. »Počutje je bilo dobro, a morda je bila glava utrujena in ni zdržala do konca. Super je bilo spet igrati, dogodek v Ljubljani je tako nora zadeva. Pozdravljam, da se te stvari ohranjajo in tudi nadgrajujejo, je pa forma taka, kot je, žal še ni brezhibna, tako da je še veliko dela,« je dodal.
 

Izjemen Kongresni trg


Abbiati in Andreatta sta med moškimi dvojicami na koncu tudi zmagala. V finalu sta z 2:1 ugnala Avstrijca Clemensa Dopplerja in Alexandra Horsta. »Zmage nisva pričakovala, saj je bil to prvi turnir po zelo dolgem premoru. Nasprotnika sta bila zelo dobra, veljata za zelo močno ekipo. Igrati tukaj je bilo lepo, na tem trgu je zares izjemno. Čeprav je bilo občasno zelo vroče, potem pa je deževalo, je bilo vse skupaj fantastično, še posebno ker sva zmagala,« se je uspeha veselil Tiziano Andreatta.



Ženski finale je bil povsem danski, v njem sta bili Clara Windeleff in Line Trans Hansen z 2:0 uspešnejši od Cecilie Kollner Olsen in Sofie Norager Bisgaard. »Mislim, da sva igrali zelo suvereno, agresivno, storili sva manj napak kot tekmici. Osredotočili sva se na vsako točko posebej, dali od sebe 200 odstotkov in sva zelo zadovoljni z zmago,« je dejala Trans Hansnova.
 

Razgibanje udov


Slovenija pri dekletih svojih predstavnic v boju za oder ni imela, kot zadnji sta se v četrtfinalu poslovili državni prvakinji Monika Potokar in Tjaša Kotnik. Boljši od njiju sta bili Latvijki Anete Namike in Varvara Brailko, slednji sta po polfinalnem porazu nato tudi v boju za 3. mesto z 0:2 izgubili z Belgijkama Sarah Cools in Liso Van Den Vonder.

Zmagovalni oder za odbojkarice je vseboval nasmejana dekleta, kot da so pravkar prišla s plaže. FOTO: Aleš Oblak
Zmagovalni oder za odbojkarice je vseboval nasmejana dekleta, kot da so pravkar prišla s plaže. FOTO: Aleš Oblak


Vse udeležence prestolničnega turnirja so prevevali dobri in trnovi občutki. Dobri zaradi tega, ker so po koronakrizi spet lahko zaigrali odbojko na mivki, slovensko tekmovanje je bilo sploh prvo mednarodno po ustavitvi dejavnosti.

Trnovi pa zavoljo tega, ker niso vedeli v kakšni pripravljenosti so, premor se je poznal. Ker ni bilo drugega športno-tekmovalnega dogajanja v prestolnici, pa je tudi turnir vsem obrobnim prišel prav za razgibanje udov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine