Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Brata Marquez po novem ekipna kolega in tekmeca v kraljevskem razredu

Jorgeja Lorenza bo pri Repsol Hondi nasledil Alex Marquez, svetovni prvak v kategoriji moto2.
Brata Alex in Marc Marquez bosta v prihodnji sezoni dirkala za Repsol Hondo. FOTO: AFP
Brata Alex in Marc Marquez bosta v prihodnji sezoni dirkala za Repsol Hondo. FOTO: AFP
18. 11. 2019 | 20:38
18. 11. 2019 | 21:22
1:33
Ljubljana – Čeprav so vrabčki okrog dirkališč že dalj časa čivkali o tem, da bi utegnila španska brata Marquez že kmalu voziti v isti motociklistični ekipi, je vseeno marsikoga zelo presenetila novica, da bosta Marc in Alex že prihodnjo sezono skupaj dirkala za Repsol Hondo v razredu motoGP. To so danes potrdili v japonskem moštvu.

Mlajši od bratov Marquez, ki se je letos ovenčal z naslovom svetovnega prvaka v kategoriji moto2, bo tako v tovarniški ekipi Honde nasledil Jorgeja Lorenza, ki je po včerajšnji dirki za veliko nagrado Valencie pomahal v slovo preizkušnjam med elito. Kot je razkril vodja moštva Alberto Puig, so pogovore s 23-letni Alexom začeli takoj, ko je Lorenzo prvič razkril, da se spogleduje s koncem športne poti.

»Veliko smo razmišljali o tem, kdo bi bil najbolj ustrezen dirkač za našo ekipo. Po tehtnem premisleku smo se slednjič odločili za Alexa, ker se nam je zdel najprimernejša rešitev. Je mlad, hiter in na koncu koncev svetovni prvak v razredu moto2,« je Puig naštel razloge, ki so jeziček na tehtnici prevesili na stran mlajšega od bratov Marquez, s katerim so sklenili enoletno pogodbo.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine