Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Boston Red Sox prepričljivo osvojili World Series

Bejzbolsko moštvo Boston Red Sox je na peti tekmi finala premagalo Los Angeles Dodgers s 5:1 in prepričljivo slavilo naslov prvaka. 
Finale lige MLB je bil letos odločen v petih tekmah, pokal prvaka pa zasluženo v rokah Bostona. FOTO: Reuters
Finale lige MLB je bil letos odločen v petih tekmah, pokal prvaka pa zasluženo v rokah Bostona. FOTO: Reuters
N. Gr.
29. 10. 2018 | 07:46
29. 10. 2018 | 08:06
2:25
Boston Red Sox so ena najbolj, če ne celo najbolj znana franšiza bejzbola na svetu, ki je dolgo veljala za prekleto. V zadnjih 15 letih pa se je njihova sreča obrnila, z zmago v ponedeljkovih jutranjih urah nad Los Angeles Dodgers so še četrtič v tem tisočletju, skupno pa že devetič v zgodovini osvojili World Series, finale bejzbolske lige MLB. 

Boston je v rednem delu sezone nanizal rekordnih 108 zmag in se sprehodil tudi skozi končnico, v finalu pa so jim bili Dodgers lahko kos le na četrti tekmi, ki so jo po več kot sedem ur dolgem maratonu v Los Angelesu tudi dobili. V peto si Red Sox niso dovolili presenečenja, z gladko zmago s 5:1 so Los Angelesu prizadejali nov boleč poraz. 



Junaka zmage sta bila Steve Pearce, ki je dosegel »home-run«, izkazal se je tudi David Price, ki do letos v končnicah ni prikazal svoje najboljše igre, tokrat pa je bil skozi celotno serijo najboljši igralec Bostona. Pri Los Angelesu je nekoliko razočaral prvi zvezdnik Clayton Kershaw in naslov je, povsem zasluženo, odšel v Boston. 

Pearce je bil izbran tudi za najbolj koristnega igralca (MVP) finala. Že večer pred zaključno peto tekmo je odigral ključno vlogo na četrtem dvoboju finala, v petem pa je imel dva home runa, enega manj kot večer pred tem. »To je bilo zame življenjsko potovanje in končno so se moje sanje uresničile. Boljših občutkov še nisem imel v svojem življenju,« je bil takoj po tekmi kratek Pearce.

Odraščal je na Floridi v družini iz Massachusetta, ki je navijala za Red Sox in to prenesla tudi na Pearca. V poškodbah polni karieri je zamenjal kar sedem ekip v enajstih sezonah MLB in se svoji ekipi, za kateri navija od otroštva, pridružil šele sredi letošnjega leta. V Boston je prišel 28. junija iz ekipe Toronto Blue Jays in je postal prvi MVP, ki je osvojil naslov, pa je ob tem igral manj kot 50 tekem v rednem delu sezone za svoje moštvo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine