Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Belorusi v tretje lovijo prvo zmago

Zvezdnikov na ravni Olega Ahrema današnji tekmeci na evropskem prvenstvu v odbojki nimajo več.
Selektor Belorusije Viktor Bekša (desno spodaj) in kapetan Sergej Busel (desno zgoraj) sta vodilni dvojec beloruske reprezentance. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Selektor Belorusije Viktor Bekša (desno spodaj) in kapetan Sergej Busel (desno zgoraj) sta vodilni dvojec beloruske reprezentance. FOTO: Tomi Lombar/Delo
12. 9. 2019 | 16:30
12. 9. 2019 | 17:03
2:43
Belorusija bo za slovenske odbojkarje, (so)gostitelje EP, pravšnji prvi tekmec. Gre za ekipo drugačnega evropskega ranga, kot je slovenska, in ki ima tokrat, na tretjem merjenju z elito stare celine, enak cilj kot ob prejšnjih dveh: končno vknjižiti prvo zmago! Tokrat bo na razširjenem prvenstvu pot do nje lažja, a vsaj gostitelji ji je ne nameravajo podariti.

Zvezdnika, kakršen je bil nekoč sprejemalec Oleg Ahrem, ki si je kruh služil v najmočnejših evropskih ligah in je v izbrano vrsto vnašal mirnost pri sprejemu in učinkovitost v napadu, danes Belorusija nima več. Še najbolj v kadru izstopa v Latviji rojeni 212 cm visoki korektorski orjak Artur Udris, ki je zlato evropsko ligo in kvalifikacije za ligo narodov v začetku poletja izpustil, a se izkazal v zadnjih pripravljalnih dvobojih.
Oleg Ahrem, največji zvezdnik beloruske odbojke, je reprezentančni dres obesil na klin. FOTO: CEV
Oleg Ahrem, največji zvezdnik beloruske odbojke, je reprezentančni dres obesil na klin. FOTO: CEV


Gre za odbojkarja, ki je zadnjih pet sezon odigral v tujini, na Poljskem, v Rusiji, na Kitajskem in v Južni Koreji, v novi sezoni bo član varšavskega Onica. Z njim bo beloruska reprezentanca zagotovo močnejša, kot je bila julija v polfinalnem dvoboju kvalifikacij za LN, ko je proti Slovencem osvojila uvodni niz in v drugem nesrečno izgubila, odtlej je bila na parketu v podrejenem položaju. Gre za ekipo z močnim kolektivnim duhom, vidno rusko šolo, povprečno višino 197 cm in sedmimi legionarji, medtem ko vsi ostali člani izbrane vrste branijo barve dveh najmočnejših domačih kolektivov, Šahtjorja Soligorska, ki bo skušal skozi kvalifikacije v ligo prvakov, in Stroitela Minska, nekoč udeleženca ruske prve lige.
Slovenija
Slovenija
Belorusija
Belorusija


Slovenci so torej letos že premagali Beloruse, ki imajo za seboj živahno poletje. Sprva so se prebili v finale zlate evropske lige, v njem pa niso odščipnili niza Turkom. So pa zato svojo moč dokazali v polfinalu z zmago nad Nizozemsko. Tudi v kvalifikacijah za LN so zabeležili odmeven uspeh nad Turčijo, a končali kot tretji, tik pred prihodom v Ljubljano pa so odigrali dve prijateljski tekmi in s po 1:3 premoč priznali Estoncem in favoriziranim Bolgarom, ki pa so jim bili v prvih treh nizih enakovreden tekmec. Selektor Viktor Bekša je še iskal optimalno šesterko.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine