Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Četrtfinale mundiala tudi z močnim južnoameriškim pridihom

Argentinska in brazilska reprezentanca sta si kot zadnji zagotovili mesto med četrtfinalisti svetovnega prvenstva v odbojki.
Črnogorec Igor Kolaković (na fotografiji) je leta 2012 še sedel na klopi ACH Volleyja. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Črnogorec Igor Kolaković (na fotografiji) je leta 2012 še sedel na klopi ACH Volleyja. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Š. R., STA
6. 9. 2022 | 19:20
6. 9. 2022 | 23:10
2:15

Dobitniki bronaste kolajne z lanskih olimpijskih iger so v poljskih Gliwicah ugnali Srbijo s 3:0 v nizih, Brazilija pa je bila z enakim izidom boljša od Irana. Argentinci so nekoliko presenetljivo po treh tesnih nizih ugnali evropske prvake iz leta 2019 s 3:0 (-23, -21, -23) in bodo prvič po letu 2002 med osmimi najboljšimi ekipami na SP. Najboljši izid so na mundialu zabeležili davnega leta 1982, ko so bili tretji.

Najboljši posameznik pri Južnoameričanih je bil v torek Bruno Lima s 14 točkami, 13 jih je dodal Facundo Conte, 12 pa Agustin Loser. Pri Srbih je 14 točk prispeval Uroš Kovačević, z 12 je tekmo zaključil Srečko Lisinac.

Argentinci se bodo v četrtfinalu v četrtek pomerili z Brazilijo v ponovitvi obračuna za bron na OI v Tokiu. Trikratni svetovni prvaki v Gliwicah niso imeli prevelikih težav z Iranom. Azijski predstavnik je bil najbližje v tretjem nizu, a so tudi tega na koncu v svojo korist odločili Brazilci in slavili s 3:0 (17, 22, 23). Pri Brazilcih se je vnovič najbolj izkazal Yoandy Leal z 20 točkami.

Že v ponedeljek zvečer so bili znani preostali trije pari četrtfinala. Slovenijo pred polnimi Stožicami v sredo čaka obračun proti Ukrajini (21.00), tri ure in pol prej se bosta v ljubljanski dvorani udarili še evropski prvak Italija in olimpijska zmagovalka Francija. V Gliwicah bodo v četrtek ob 21. uri dvakratni zaporedni svetovni prvaki, Poljaki, igrali proti ZDA, letošnjim finalistom lige narodov, ob 17.30 pa se bosta pomerili Brazilija in Argentina.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine