Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Po Hierru Luis Enrique

Nekdanjega trenerja Barcelone je že dopoldne kot glavnega kandidata za španskega selektorja izpostavila Marca.
Luis Enrique se je proslavil kot trener Barcelone. Foto Josep Lago/AFP
Luis Enrique se je proslavil kot trener Barcelone. Foto Josep Lago/AFP
J. P.
9. 7. 2018 | 14:08
9. 7. 2018 | 15:01
1:29
Potem ko je španska nogometna zveza (RFEF) – njen športni direktor je po novem Jose Francisco Molina – v nedeljo tudi uradno potrdila prekinitev sodelovanja z zasilnim selektorjem Fernandom Hierrom, ki je tik pred mundialom na vročem stolčku nasledil odstreljenega Julena Lopeteguija, so se v tamkajšnjih medijih takoj začeli pojavljati namigi o tem, kdo bo v prihodnje vodil izbrano vrsto.


Najresnejši kandidat


Marca je kot najresnejšega kandidata izpostavila Luisa Enriqueja, »njegovi tekmeci so Quique Sanchez Flores, Michel, Roberto Martinez in Victor Sanchez del Amo, vendar pa je prva izbira Enrique, s katerim naj bi podpisali dveletno pogodbo«.


Ima vse, kar so Španci iskali


Navedbe medijev so se le nekaj ur pozneje izkazale za točne, Luisa Enriqueja je za novega selektorja včeraj uradno potrdila tudi zveza. Nekdanji trener Barcelone, s katero je leta 2015 osvojil trojno krono, ima vse, kar so Španci iskali – je domač strokovnjak z mednarodnimi izkušnjami, ki je že vodil klube na najvišji ravni, nazadnje je bil brez dela, selektorski stolček pa je bila tudi njegova želja.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine