Neomejen dostop | že od 9,99€
Dandanes mango lahko kupimo v vsaki malo bolje založeni trgovini. Pa ni bilo od nekdaj tako. S tem kraljevskim sadežem sem prvič v življenju srečala v svojih zgodnje najstniških letih v Parizu pri tam živečih sorodnikih.
Teta nam ga je postregla z nebeško dobrim vaniljevim sladoledom po večerji. Takrat se mi je zdelo, da česa boljšega moje brbončice v življenju še niso okusile.
Mango nam je sedaj veliko bolj dostopen o njem pa moramo povedati, da tako kot je dober je tudi zdrav. Izredno bogat je z antioksidanti, vsebuje veliko vitamina A in B, kalija, kalcija, magnezija, železa…Tako blagodejno vpliva na prebavo, kožo, pri diabetesu, zavira rast rakavih celic in še bi lahko naštevali.
Danes bo mango nastopil v čudoviti solati s špinačo in pršutom. Morda boste nekateri zavihali nosove, češ sladki mango v slani solati. Pa vendar je sladki kontrast slanemu pršutu zares krasna kombinacija in harmonično zlitje okusov za popestritev in doprinos zdravja našemu jedilniku. Torej vabljeni k pripravi slastne, lahke, sočne solate za tople dni, ki prihajajo.
Polovico zrelega manga
Nekaj pesti mlade špinače
1 do 2 srednje velika paradižnika
Mlada čebula
Nekaj rezin pršuta
Sir za žar
Mandljevi lističi
Balzamični kis, olivno olje
Očistimo špinačne liste. Mango olupimo in narežemo na kocke. Na špinačne liste razporedimo kocke manga, narezan paradižnik, pršut, popečeni sir za žar. Vse skupaj začinimo s kisom, oljem in soljo. Na koncu potresemo še z mandljevimi lističi in postrežemo.
Hvala, ker berete Delo že 65 let.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji