Neomejen dostop | že od 9,99€
Doma so iz gurmanske Italije, kjer pri hrani tako čudovito znajo povzeti bistvo in ne komplicirajo. Pomembno jim je, da so surovine sveže, kvalitetne in lokalne, če je mogoče kar v peš območju. Nekaj ključnih lokalnih surovin in že imamo čudovito jed.
Bruskete so prigrizki iz popečenega kruha, ki ga obložimo poljubno pri Italijanih pa so to pogosto rikota, paradižnik, siri, salame, inčuni, paprike, čebula …Domišljija naj se zopet ne omejuje. Lahko pa tudi prav lepo pospravimo hladilnik in porabimo kar nam ponuja.
Takšni kruhki so lahko čudovita malica, prigrizek, lahka večerja, čisto nič pa ne boste zgrešili, če jih boste ponudili svojim gostom. Obložite jih po vašem okusu in meri, da bo zadovoljstvo popolno.
Deset tanjših rezin kruha
Olivno olje
Paradižnik
inčuni
Rezine avokada
Rezine pečene paprike
Nekaj žlic kisle smetane
Sir mocarela
Sir parmezan
Zašinek ali rezine salame
Sušeni paradižniki
Kapre…
Lističi bazilike
Rezine kruha pokapljamo z oljem in jih damo v pečico. Pečemo jih pri temperaturi 180 stopinj kakih petnajst, dvajset minut. Še tople premažemo s kislo smetano ali skuto. Na njih zložimo sesekljan paradižnik, papriko, salamo, sire, baziliko, avokado,… v poljubnih kombinacijah. Lahko jih še malo pokapljamo z dobrim olivnim oljem in po želji posolimo. Bruskete so dobre še tople, lahko pa nas tudi počakajo v hladilniku in pomalicamo ohlajene.
Hvala, ker berete Delo že 65 let.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji