Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Znanoteh

Posodobitev, ki je sprožila začetek konca rudarjenja

Kako je platformi za veriženje blokov ethereum uspelo prelomno zmanjšati porabo elektrike in kaj to pomeni za to tehnologijo?
Tehnično gledano se je s posodobitvijo zamenjala metoda konsenza, s katero uporabniki omrežja overjajo nove bloke, ki se priključijo verigi.

Foto Dado Ruvić/Reuters
Tehnično gledano se je s posodobitvijo zamenjala metoda konsenza, s katero uporabniki omrežja overjajo nove bloke, ki se priključijo verigi. Foto Dado Ruvić/Reuters
16. 10. 2022 | 06:00
0:25

V nadaljevanju preberite: 

Ko so prvi mož družbe Ethereum Vitalik Buterin in nekaj deset sodelavcev v zgodnjih jutranjih urah 15. septembra v berlinskem uradu spremljali najpomembnejšo posodobitev svojega sistema dotlej, pravzaprav niso imeli pred seboj nobenega »rdečega gumba«. Dejanje so pognali že devet dni prej in po tistem je večino postopka nadzoroval računalnik, ki je čakal, da bo rudarjenje etra doseglo tako imenovano vrednost terminal total difficulty. Nato je sprožil spojitev (merge) obstoječega omrežja z novo, eksperimentalno vejo, ki povsem spreminja način, na katerega se verigi blokov, blockchainu, dodajajo novi bloki. Na mah so postali rudarji kovancev eter s svojimi ogromnimi farmami sopihajočih grafičnih kartic povsem odveč in električna poraba je padla za 99,95 odstotka.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine