Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Znanoteh

Polne dvorane igričarjev v pocovidnih časih

Največje prireditve za ljubitelje videoiger so se zvečine otresle pandemičnih okovov, toda področje se je vseeno zaznavno spremenilo.
Navdušenci iz vse Evrope so drli v Köln na igričarski sejem, na katerem je bilo vzdušje enako kot pred pandemijo. FOTO: Jana Rodenbusch/Reuters

 
Navdušenci iz vse Evrope so drli v Köln na igričarski sejem, na katerem je bilo vzdušje enako kot pred pandemijo. FOTO: Jana Rodenbusch/Reuters  
3. 9. 2023 | 09:00
11:01

V nadaljevanju preberite:

Za tiste, ki si želijo v živo izkusiti stvarne dimenzije industrije računalniških in videoiger, že od nekdaj velja napotek, da morajo obiskati katerega od največjih tovrstnih svetovnih sejmov. Šele sredi orjaških dvoran, kjer človeka z ene strani naskoči trušč bombastičnih napovednikov aktualnih naslovov, z druge pa gneča nepregledne množice, je mogoče na naježeni koži začutiti, da gre za največjo razvedrilno panogo, kar jih je – ne le ta hip, temveč tudi v prihodnosti. In to tako v dobrih kot slabih ozirih, saj je utiranje poti skozi zrežiran in precej utrujajoč spektakel gigantskih prizorišč odlična prispodoba za branžo, ki se trudi stranke običajno navdušiti s površinsko udarnostjo, a pravo vrednost dejansko skriva v zaodrju. Spremljanje dogajanja zgolj prek interneta ali drugih medijev preprosto ni primerljivo.

Za Slovence je to običajno pomenilo romanje v Nemčijo, kjer so pred dobrimi dvajsetimi leti prvič pognali leipziški Games Convention, ta se je nedolgo zatem preselil v Köln in postal današnji Gamescom.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine