Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Znanoteh

Na sledi kriminalcem v kriptosvetu

Kako so ameriški organi izvedli največji zaseg finančnih sredstev v svoji zgodovini?
Heather Morgan je v prostem času rapala pod imenom Razzlekhan, bila je kolumnistka, pa tudi
kriptokradljivka. FOTO: Olivier Douliery/AFP
Heather Morgan je v prostem času rapala pod imenom Razzlekhan, bila je kolumnistka, pa tudi kriptokradljivka. FOTO: Olivier Douliery/AFP
6. 3. 2022 | 06:00
6. 3. 2022 | 13:36
9:52

V nadaljevanju preberite: 

FBI je minuli mesec sredi Manhattna aretiral Ilyo Lichtensteina in Heather Morgan, ki naj bi imela v lasti skoraj sto dvajset tisoč bitcoinov, sicer pred šestimi leti ukradenih iz menjalnice Bitfinex. Poslovneža in zakonca naj bi jih skušala oprati, a je v denarnici še vedno ostalo za 3,2 milijarde evrov kovancev, kar pomeni največji zaseg s kriminalom pridobljenega denarja v ZDA doslej.

Lichtenstein in Morganova sta v dneh po objavi postala mini zvezdi družbenih omrežij, pa ne toliko zaradi zajetnega mošnjička kot zaradi njene pevske »kariere«: Heather je namreč v prostem času rapala pod imenom Razzlekhan. Pri tem je bila tako uspešna, da je splet praktično v en glas odločil, da je njeno umetniško delovanje veliko večji zločin od finančnih malverzacij. Ali je samooklicana »krokodilka Wall Streeta« in med drugim tudi kolumnistka revije Forbes gojila imidž trinajstletnice z myspacea kot krinko ali pa je bila povsem spontana, bosta raziskovala najmanj dva dokumentarca, tudi Netflixov. Za tem bizarno hudomušnim dogodkom pa se v resnici skriva izredno pomemben primer preiskave nezakonitih tokov kriptovalut, ki bistveno osvetljuje, kako daleč gredo danes lahko preiskovalni organi v iskanju njihove poti in izvora.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine