Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija

Delovna mesta prihodnosti zahtevajo nova digitalna znanja

Nedvomno se je svet od lanskega marca marsikje zelo spremenil. Pogosteje kot kdajkoli prej delamo, se učimo, nakupujemo in se zabavamo prek spleta.
Nova pobuda "Digitalna znanja za delovna mesta prihodnosti" z brezplačnimi izobraževanji za ključna digitalna znanja. FOTO: Microsoft Slovenija
Nova pobuda "Digitalna znanja za delovna mesta prihodnosti" z brezplačnimi izobraževanji za ključna digitalna znanja. FOTO: Microsoft Slovenija
26. 3. 2021 | 08:12
26. 3. 2021 | 08:13
4:09
Zdravstveno krizo spremljata tudi gospodarska in socialna, saj so mnogi izgubili delo ali pa delajo manj, kot bi lahko. V obdobju, ko se države pripravljajo na ponoven zagon gospodarstev, pa spoznavamo, da se ta ne bodo preprosto vrnila na stanje pred krizo. Nekatera delovna mesta se nikoli več ne bodo vrnila, a hkrati se bodo odprla številna nova, ki pa bodo zahtevala mnogo več digitalnih znanj.

Iskalci zaposlitve zato potrebujejo nova digitalna znanja, da bodo lahko uspešno kandidirali za nova delovna mesta in učinkovito opravljali poklice, ki jih bodo podjetja najbolj iskala. Hkrati morajo organizacije v razmerah, ko je uporaba naprednih digitalnih orodij ključen temelj storilnosti in konkurenčnosti, zagotoviti dodatna usposabljanja in priložnosti za vseživljenjsko učenje tudi za svoje obstoječe zaposlene.
FOTO: Microsoft Slovenija
FOTO: Microsoft Slovenija

 

Digitalna znanja za delovna mesta prihodnosti



Microsoft Slovenija, Fast Lane Slovenija, Ministrstvo za javno upravo, Adecco H.R., Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije, Univerza v Ljubljani in Univerza na Primorskem so zato zagnali pobudo Digitalna znanja za delovna mesta prihodnosti z brezplačnimi izobraževanji za ključna digitalna znanja.

Na voljo so štirje brezplačni učni programi:
  • Podatkovna analiza, ki vključuje osnove vizualizacije podatkov, znanja o delu s platformo Microsoft Power BI in druga temeljna znanja za uporabo podatkov na kateremkoli področju.
  • Poslovna analiza z znanji o učinkovitem delu s podatki (vizualizacija in analiza podatkov), osnovah računalništva v oblaku in uporabi le-tega pri poslovnem razvoju.
  • Razvoj aplikacij z znanji za razvoj aplikacij, s katerimi je mogoče poenostaviti, spremeniti in avtomatizirati poslovne postopke.
  • Programski razvoj z malo ali brez kode, ki vključuje znanja o načrtovanju programske opreme in sistemov ter o razvoju in preizkušanju programskih rešitev.
Programi v angleškem jeziku temeljijo na samostojnem učenju, hitrost in čas učenja pa si je mogoče prilagoditi svojim željam in zmožnostim.

Njihova pomembna prednost pred podobnimi izobraževanji je med drugim tudi več kot 30 različnih spletnih predavanj, ki jih bodo v okviru pobude izvedli strokovnjaki Microsofta ter podjetij Fast Lane, Adecco, ADD, B2, Comtrade, SPAN in SoftwareOne in na katerih bo mogoče pridobiti tako pomembne mehke veščine in koristne informacije o razmerah na slovenskem trgu dela kot tudi praktične izkušnje in nasvete za učinkovito uporabo sodobnih digitalnih orodij pri delu.

Ob uspešnem zaključku bodo udeleženci pridobili potrdilo o opravljenem izobraževanju, prav tako se bodo lahko odločili za nadaljevanje učenja s pripravo za pridobitev Microsoftovega certifikata. Svetovno priznan Microsoftov certifikat pomembno dopolni vsak življenjepis in olajša iskanje prave zaposlitve.

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine