Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Znan igralec bi Melanii iz naročja iztrgal njenega sina

Prva dama Melania Trump je obvestila tajno službo.
Barron je bil že večkrat deležen strupenih opazk. FOTO: Carlo Allegri/Reuters
Barron je bil že večkrat deležen strupenih opazk. FOTO: Carlo Allegri/Reuters
Tina Vovk
21. 6. 2018 | 07:46
21. 6. 2018 | 08:12
2:40
Washington - »Barrona Trumpa bi morali iztrgati iz naročja njegove matere in ga dati v kletko s pedofili. Potem bi videli, če se bi njegova mati zoperstavila veliki riti, s katero je poročena,« je na tviterju zapisal 78-letni legendarni igralec Peter Fonda, brat igralke Jane Fonda.
 
Barron je 12-letni edini sin predsednika ZDA Donalda Trumpa in njegove tretje žene Melanie Trump. Najmlajši Trumpov sin je bil že večkrat deležen krutih opazk. Med drugim je komičarka Rosie O'Donnell kmalu o Trumpovi izvolitvi novembra 2016 zapisala, da je videti, kot da bi bil avtističen. Kasneje se je opravičila.
 
​Prva dama je po tvitu Petra Fonda obvestila tajno službo, je potrdila njena predstavnica Stephanie Grisham, ki je tvit označila za »bolan in neodgovoren«. Za zdaj ni znano, ali je tajna služba začela preiskavo zaradi tvita.

Peter Fonda je tvit o Barronu izbrisal, še vedno pa Američane poziva na ulice, da bi protestirali proti Trumpu. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters
Peter Fonda je tvit o Barronu izbrisal, še vedno pa Američane poziva na ulice, da bi protestirali proti Trumpu. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters

 
Iz družine Trump se je na tvit odzval Trumpov najstarejši sin Donald Trump mlajši. »Očitno si bolan posameznik in vsi so na internetu pogumneži. A namesto da napadeš 11-letnika kot star nasilnež in reva, zakaj se ne spraviš na nekoga nekoliko večjega,« je zapisal.


 
Fonda je tvit, ki ga je zapisal še preden je predsednik Trump podpisal izvršni ukaz o končanju ločevanja družin na meji z Mehiko in preden je prišlo v javnost, da je na takšno predsednikovo odločitev vplivala tudi prva dama, izbrisal in se zanj opravičil: »Tvitnil sem nekaj zelo neprimernega in vulgarnega o predsedniku in njegovi družini v odgovor na uničujoče podobe, ki jih vidim na televiziji. Kot številni Američani sem zelo strasten in razburjen zaradi situacije, ko otroke ločujejo od njihovih staršev na meji, a šel sem predaleč. To je bilo narobe in tega ne bi smel storiti. To sem takoj obžaloval in se iskreno opravičujem družini za kar sem zapisal in za bolečino, ki so jo povzročile more besede.«
 
Fonda je sicer na twitterju napadel tudi ministrico za domovinsko varnost Kirstjen Nielsen, za katero je zapisal, da bi jo morali dati na sramotilni steber, in tiskovno predstavnico Bele hiše Sarah Sanders, za katero je zapisal, da bi ji moralo vzeti njene tri otroke.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine