Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Zaradi selfijev umrlo 259 oseb

Študija je pokazala, da se največ smrtnih nesreč zaradi selfijev zgodi na območju Indije, Rusije, ZDA in Pakistana, med žrtvami pa je 72,5 odstotka moških.
FOTO: Getty Images/istockphoto
FOTO: Getty Images/istockphoto
Ma. F.
4. 10. 2018 | 16:30
4. 10. 2018 | 16:45
1:54
Mednarodna študija je razkrila, da je med fotografiranjem »ekstremnih« selfijev med letoma 2011 in 2017 umrlo 259 oseb, piše BBC.

Med ekstremne lokacije, kjer ljudje za popolno fotografijo najbolj ogrožajo svoje življenje, so vrhovi gora, visoke zgradbe ter jezera. Številne smrtne nesreče so se zgodile prav na tovrstnih lokacijah, v nekaterih primerih pa so smrt povzročile tudi živali, ogenj, električni udar in podobno.

Julija letos je 19-letni Gavin Zimmerman med snemanjem selfija padel s pečine v kraju New South Wales v Avstraliji, Tomer Frankfurter pa je pretekli mesec umrl v nacionalnem parku Yosemite, potem ko je med fotografiranjem selfija padel 250 metrov v globino. To sta le dva tragična primera.

Študija je pokazala, da se največ smrtnih nesreč zaradi selfijev zgodi na območju Indije, Rusije, ZDA in Pakistana, med žrtvami pa je 72,5 odstotka moških. Število smrtnih nesreč zaradi selfijev je sicer v porastu. Leta 2011 so umrle tri osebe, preteklo leto pa že 93.

Raziskovalci so mnenja, da je dejansko število žrtev najverjetneje še precej večje, saj številne nesreče niso evidentirane kot posledica fotografiranja selfijev. Menijo tudi, da se problematiki ne namenja dovolj pozornosti, zato izpostavljajo potrebo po primernem ukrepanju. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine