Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Za hrvaško obalo zaradi močne burje in severnega vetra razglasili rdeče opozorilo

Zaradi močnega vetra so zaprte številne ceste. Oranžno opozorilo velja tudi za posamezne dele Slovenije.
FOTO: Matej Druznik/Delo
FOTO: Matej Druznik/Delo
STA, P.V.
2. 1. 2019 | 10:44
2. 1. 2019 | 19:57
2:25
Zaradi močne burje in severnega vetra, ki naj bi dosegel tudi do 130 kilometrov na uro, so za celotno hrvaško obalo razen Istre danes razglasili rdeče opozorilo, je sporočil hrvaški hidrometeorološki zavod. Rdeče opozorilo pomeni, da so vremenski pogoji nevarni za življenja ljudi, lahko pa povzročijo tudi gmotno škodo na infrastrukturi.

Hrvaški hidrometeorološki zavod je na svoji spletni strani objavil, da bodo vremenske razmere za ljudi  nevarne tudi ob obali hrvaške Istre, za katero so razglasili oranžno opozorilo. V večini kopenskih delov sosednje države bodo vremenske razmere potencialno nevarne, zato so razglasili rumeno opozorilo.



V kopenskem delu Hrvaške ponekod rahlo sneži, so pa tudi padavine na meji snega in dežja. Najnižjo temperaturo na Hrvaškem so namerili davi ob 7. uri in sicer v Gospiću, kjer je bilo minus 5,7 stopinje Celzija, medtem ko je bilo najtopleje v Komiži na otoku Vis; 10 stopinj Celzija.

FOTO: Arso
FOTO: Arso


Zaradi močnega vetra je samo za osebna vozila odprta avtocesta Zagreb-Split med odcepoma Sveti Rok-Maslenica. Veter občasno upočasnjuje promet tudi na avtocesti Reka-Zagreb med odcepom Kikovica in predorom Tuhobić, je sporočil hrvaški avto-klub. Voznike so opozorili tudi na občasno sneženje v Liki in zaledju Dalmacije, zaradi mokrih cestišč in nizkih temperatur pa tudi na možno poledico na cestiščih na različnih koncih Hrvaške.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine