Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Vihar zaradi dokumentov lahko odloči zmagovalce volitev

Odmevna zamuda pri izdaji dokumentov z novim imenom države jezi številne Makedonce, opoziciji pa se zdi kot darilo z neba.
Predsednik tehnične vlade Severne Makedonije Talat Xhaferi je kot nekdanji častnik vajen ukazovati in oštevati podrejene, s to držo je nastopil tudi v krizi z dokumenti, ki pretresa njegovo državo.

Foto Ognen Teofilovski/Reuters
Predsednik tehnične vlade Severne Makedonije Talat Xhaferi je kot nekdanji častnik vajen ukazovati in oštevati podrejene, s to držo je nastopil tudi v krizi z dokumenti, ki pretresa njegovo državo. Foto Ognen Teofilovski/Reuters
26. 2. 2024 | 05:00
4:10

V nadaljevanju preberite:

Zamujeni rok za izdajo dokumentov z novim ustavnim imenom države je omejil gibanje in znatno podražil življenje več kot 650.000 državljanom Severne Makedonije. Ne le potni listi, od 12. februarja so v tujini neveljavne tudi osebne izkaznice, vozniška in prometna dovoljenja in vsi drugi dokumenti, na katerih je zapisano ime Makedonija. Te težave bodo volivcem prav gotovo »pomagale« pri odločanju na aprilskih volitvah.

Potem ko je 12. februarja nehalo veljati prehodno obdobje petih let, po katerem potne listine in listine za mednarodno uporabo s starim imenom države Republika Makedonija nehajo veljati, je v Severni Makedoniji več kot 650.000 ljudi ostalo brez mednarodno veljavnih dokumentov. Četudi imetnik potuje v tujino z novim potnim listom, v katerem je zapisano pravilno ime države Severna Makedonija, ga lahko doletijo težave, če ga na cesti ustavijo in policistom pokaže vozniško dovoljenje ali prometno dovoljenje, v katerem je še staro ime države.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine