Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V Turčiji prenehali iskati preživele

Po potresu, ki je v petek zrušil več zgradb v Izmirju, so iz ruševin rešili več kot sto ljudi, upanja na preživele ni več.
Reševalci so končlali iskanje morebitnih preživelih. FOTO: Yasin Akgul/AFP
Reševalci so končlali iskanje morebitnih preživelih. FOTO: Yasin Akgul/AFP
STA
4. 11. 2020 | 12:50
4. 11. 2020 | 13:00
1:47
V Turčiji so danes končali iskanje morebitnih preživelih po potresu, ki je zahod države prizadel v petek. Glede na zadnje podatke je umrlo najmanj 114 ljudi.

Reševalne ekipe so s pomočjo približno 8000 delavcev v mestu Izmir odstranile skoraj vse ruševine, je danes novinarjem povedal turški minister za okolje Murat Kurum. V mestu jim je sicer v zadnjih dneh uspelo rešiti 107 ljudi, od katerih so po besedah ministra štirje v kritičnem stanju.

image_alt
Po potresu iz Turčije poročajo o mrtvih in več kot 700 ranjenih


Napovedal je tudi, da bodo v kratkem začeli gradnjo domov za vse prizadete, glede na načrte naj bi bila stanovanja zgrajena v letu dni. Trenutno že poteka postavljanje začasnih nastanitev v približno tisoč bivalnih zabojnikih.

Iz ruševin so rešili 107 ljudi, med drugim tudi štiriletno deklico. FOTO: Ozan Kose/AFP
Iz ruševin so rešili 107 ljudi, med drugim tudi štiriletno deklico. FOTO: Ozan Kose/AFP


V tretjem največjem turškem mestu je bilo bodisi poškodovanih bodisi popolnoma uničenih 180 zgradb. Trenutno je najmanj 6600 ljudi nastanjenih v šotorih, besede Kuruma povzema nemška tiskovna agencija DPA.

Potres s središčem v Egejskem morju je v petek prizadel tako Turčijo kot v manjši meri tudi Grčijo, zlasti otok Samos, ki ga je zalil cunami. Poročajo tudi o smrtnih žrtvah.

V Turčiji je v torek za veliko veselje poskrbela rešitev štiriletne deklice izpod ruševin, kjer je preživela kar 91 ur. Deklica je v bolnišnici in se po zagotovilih ministra dobro počuti. Je pa umrla njena mati, ki je bila prav tako ujeta v porušeni hiši.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine