Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V stampedu v italijanskem klubu umrlo več mladoletnikov

Do tragičnega dogodka je prišlo danes ponoči. Šest oseb umrlo, med njimi tri dekleta in dva fanta, še 12 jih je hudo poškodovanih.
FOTO: AP
FOTO: AP
Ma. F.
8. 12. 2018 | 07:56
8. 12. 2018 | 12:50
1:42
V stampedu v italijanskem nočnem klubu Lanterna Azzurra v kraju Corinaldo je umrlo vsaj šest oseb, je po poročanju CNN sporočila Agencija za civilno zaščito. Ranjenih naj bi bilo okoli 100 ljudi, od tega dvanajst huje.

Do tragičnega dogodka, ki je gostil priljubljenega italijanskega glasbenika Sfera Ebbasta, je prišlo danes okoli 1. ure ponoči. Dogodka se je udeležilo okoli tisoč oseb.

»Vzrok za nesrečo bi lahko bila razpršitev jedke substance, zaradi katere so mladi začeli bežati in hoditi drug po drugem. Na žalost je umrlo šest oseb, več deset jih je ranjenih,« so na tviterju zapisali gasilci.

FOTO: AFP
FOTO: AFP


V stampedu je umrlo pet mladoletnih oseb, tri dekleta in dva fanta, šesta žrtev pa je bila mama enega od njih. Preiskava o vzroku nesreče že poteka.

»S 15 leti nihče ne bi smel umreti na tak način,« se je v Rimu na nesrečo odzval italijanski notranji minister Matteo Salvini, ki je napovedal minuto molka na prireditvi njegove stranke. »Dolžnost je, da najdemo odgovorne za šest smrtih žrtev, tiste, ki so zaradi zlobe, neumnosti ali lakomnosti večer zabave spremenili v tragedijo,« je dejal.

Kraj Corinaldo se nahaja okoli 141 kilometrov vzhodno od Firenc.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine