Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V požaru v hotelu v New Delhiju najmanj 17 mrtvih

Indijska vlada je že objavila, da v objektu niso upoštevali ne varnostnih standardov ne zakonov o gradnji.
Za žrtve požara, ki jih je tragedija doletela med spanjem, ni bil usoden ogenj, pač pa dim. FOTO: Anushree Fadnavis/Reuters
Za žrtve požara, ki jih je tragedija doletela med spanjem, ni bil usoden ogenj, pač pa dim. FOTO: Anushree Fadnavis/Reuters
V. U.
12. 2. 2019 | 07:38
12. 2. 2019 | 08:04
1:29
Požar v petnadstropnem hotelu Arpit Palace v trgovski četrti Karol Bagh v New Delhiju je zahteval najmanj 17 mrtvih, poročajo mednarodne tiskovne agencije. Štirje ljudje so ranjeni, gasilcem pa je uspelo iz gorečega hotela s 65 sobami rešiti 35 ljudi.

Domnevajo, da ga je sprožil kratek stik na električni napeljavi, a vzrok zanj še raziskujejo. Po poročanju Reutersa je indijska vlada že objavila, da gre za požar v objektu, pri katerem niso upoštevali zakonov o gradnji in varnostnih standardov. Hotel je bil skromno vzdrževan, eden tistih, ki ga v hitrorastočem 18-milijonskem New Delhiju nadzor države ni dosegel.

FOTO: Prakash Singh/AFP
FOTO: Prakash Singh/AFP


Vodja gasilcev Virendra Singh je izjavil, da za žrtve požara, ki jih je tragedija doletela med spanjem, ni bil usoden ogenj, pač pa dim.

Satyendar Jain, ki je v New Delhiju pristojen za urbani razvoj, je potrdil, da je šlo pri požaru za jasen primer zanemarjanja pravil, ki med drugim dovoljujejo le do štirinadstropne zgradbe. Petnadstropni hotel Arpit Palace pa je imel na vrhu celo kuhinjo.



 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine