Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V napadih v britanskem Nottinghamu ubiti trije ljudje

Policija je sporočila, da so zaradi suma umora že prijeli 31-letnega moškega. Oblasti skušajo medtem razjasniti, kaj natančno se je zgodilo.
Forenziki preiskujejo kombi, s katerim je napadalec skušal podreti še več ljudi. FOTO: Darren Staples/AFP
Forenziki preiskujejo kombi, s katerim je napadalec skušal podreti še več ljudi. FOTO: Darren Staples/AFP
STA
13. 6. 2023 | 20:45
13. 6. 2023 | 20:48
3:11

V Nottinghamu so danes umrli trije ljudje, še trije pa so bili ranjeni v nizu napadov, ki so se zgodili na različnih krajih v tem angleškem mestu. Policija je sporočila, da so zaradi suma umora že prijeli 31-letnega moškega. Oblasti skušajo medtem razjasniti, kaj natančno se je zgodilo, in ugotoviti motiv za napade.

Policija je danes zaprla središče Nottinghama v osrednjem delu Velike Britanije, potem ko so zgodaj zjutraj na različnih krajih našli tri trupla. Na ulicah mesta so patruljirali oboroženi policisti.

Med žrtvami sta študenta, stara 19 let, in 50-letni moški, ki so bili zabodeni do smrti na dveh različnih krajih v mestu.

Policisti preiskujejo prizorišče napada. FOTO: Phil Noble/Reuters
Policisti preiskujejo prizorišče napada. FOTO: Phil Noble/Reuters

V drugem incidentu so bili danes ranjeni trije ljudje, potem ko je voznik ukradenega kombija skušal zapeljati vanje. Eden od ranjenih je v kritičnem stanju, medtem ko sta druga dva utrpela lažje poškodbe. Policija je sporočila, da je kombi nato ustavila, moškega v vozilu pa so onesposobili in aretirali, poroča BBC.

Policija sumi, da je ta incident povezan z omenjenimi žrtvami, saj se je zgodil po tistem, ko so nekaj po 4. uri zjutraj v eni od ulic v središču mesta našli trupli dveh študentov. Kasneje so v drugi ulici našli še truplo 50-letnega moškega. Po navedbah očividcev sta se študenta, ženska in moški, zgodaj zjutraj vračala domov z zabave.

Več umrlih v Nottinghamu. FOTO: Phil Noble/Reuters
Več umrlih v Nottinghamu. FOTO: Phil Noble/Reuters

Pretresenost univerze

Univerza Nottingham, ena od dveh univerz v mestu, je potrdila, da sta med mrtvimi dva njena študenta, pri tem pa izrazila pretresenost ob novici.

Razlogi za napade še niso znani. FOTO: Phil Noble/Reuters
Razlogi za napade še niso znani. FOTO: Phil Noble/Reuters

Policija je sporočila, da so aretirali 31-letnega moškega zaradi suma umora in da v povezavi z napadi za zdaj ne iščejo drugih osumljenih. Za pomoč pri preiskavi je bila vpoklicana tudi protiteroristična policija, vendar za zdaj ni uradnih podatkov, da je šlo za teroristični incident, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Načelnica policije v Nottinghamu Kate Meynell je dogodek označila za grozljiv in tragičen. Kot je pojasnila, policija sodeluje s protiterorističnimi preiskovalci, da bi ugotovila, kaj natančno se je zgodilo. Meščane je pozvala k potrpežljivosti, saj bodo med preiskavo številne ceste v mestu ostale zaprte.

Preiskava je v teku. FOTO: Phil Noble/Reuters
Preiskava je v teku. FOTO: Phil Noble/Reuters

Britanski premier Rishi Sunak se je zahvalil službam za nujno pomoč, ki so obravnavale »šokanten incident« v mestu, kjer živi več kot 320.000 ljudi. Ob tem je izrazil solidarnost z družinami in svojci žrtev.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine