Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V kemični tovarni v Teksasu odjeknila eksplozija

Evakuirali so bližnje prebivalce; v nesreči so bili po navedbah tamkajšnje policije poškodovana trije uslužbenci, ki so jih prepeljali v bolnišnico.
FOTO: AFP
FOTO: AFP
STA
27. 11. 2019 | 11:06
27. 11. 2019 | 13:29
1:35
V Teksasu je v zgodnjih jutranjih urah odjeknila eksplozija v kemični tovarni, zaradi česar so evakuirali bližnje prebivalce, poročajo ameriški mediji. Na posnetkih, objavljenih na družbenih omrežjih, je videti visoke plamene.

Pristojne službe so odredile obvezno evakuacijo vseh v bližini tovarne v kraju Port Neches vzhodno od Houstona, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Drugih poškodovanih v okolici tovarne naj ne bi bilo, piše New York Times.

V nesreči so bili po navedbah tamkajšnje policije poškodovani trije uslužbenci, ki so jih prepeljali v bolnišnico, piše tiskovna agencija Reuters.



Na družbenih omrežjih so zakrožili posnetki, na katerih je videti močno eksplozijo pri petrokemični tovarni ter plamene, ki švigajo proti nebu. Videti je, kot da bi gorela polovica tovarne, je po poročanju New York Timesa dejala predstavnica reševalnih enot. 



Eden od bližnjih prebivalcev je za AFP dejal, da jih je zbudil glasen pok, nato pa so nanje padle razbitine okenskih stekel. Uničilo jim je tudi del stropa.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine