Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V izraelskih napadih po pozivu k evakuaciji na jugu Gaze ubitih 70 ljudi

Po pozivu k začasni evakuaciji delov mesta Han Junis, vključno s humanitarnim območjem Al Mavasi, je območje na jugu Gaze zapustilo več tisoč Palestincev.
Civilisti tokrat niti niso imeli možnosti slediti ukazom za umik proti Al Mavasiju. FOTO: Bashar Taleb/AFP
Civilisti tokrat niti niso imeli možnosti slediti ukazom za umik proti Al Mavasiju. FOTO: Bashar Taleb/AFP
23. 7. 2024 | 09:46
23. 7. 2024 | 10:16
1:57

V napadih v mestu Han Junis na jugu območja Gaze, ki jih je izraelska vojska izvedla v ponedeljek po pozivu k evakuaciji civilistov, je bilo po najnovejših podatkih ubitih 70 ljudi, več kot 200 pa je bilo ranjenih, je sporočilo ministrstvo za zdravje na območju Gaze, ki ga upravlja palestinsko islamistično gibanje Hamas.

image_alt
Netanjahu s širjenjem konflikta odvrača pozornost od groze v Gazi

Po pozivu k začasni evakuaciji delov mesta Han Junis, vključno s humanitarnim območjem Al Mavasi, je območje na jugu Gaze zapustilo več tisoč Palestincev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izraelske sile so tik pred sprožitvijo novih napadov Palestince pozvale, naj se umaknejo z vzhodnih obronkov Han Junisa, češ da gre za območje, kjer so zaznali povečane aktivnosti Hamasa. Ta je napade ostro obsodil ter mednarodno skupnost in ZN pozval, naj nemudoma posredujejo in ustavijo pobijanje Palestincev.

Civilisti tokrat niti niso imeli možnosti slediti ukazom za umik proti Al Mavasiju. To t. i. humanitarno območje ob sredozemski obali je bilo 13. julija prizorišče enega najhujših izraelskih napadov, v katerem je bilo ubitih 90 ljudi, še 300 pa je bilo ranjenih, zaradi česar so se nekateri raje odpravili proti Han Junisu. Na tem območju se po ocenah civilne zaščite zadržuje okoli 400.000 ljudi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine