Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V izraelskem zračnem napadu v Damasku več mrtvih

Napad naj bi v četrti, kjer je več veleposlaništev, povzročil precejšnje razdejanje.
Reševalci na prizorišču zračnega napada izraelske vojske v gosto naseljeni četrti Maze v Damasku. FOTO: Firas Makdesi/Reuters
Reševalci na prizorišču zračnega napada izraelske vojske v gosto naseljeni četrti Maze v Damasku. FOTO: Firas Makdesi/Reuters
STA
8. 10. 2024 | 21:25
8. 10. 2024 | 21:52
1:50

Izraelska vojska je danes izvedla zračni napad na sirsko prestolnico Damask. Kot je sporočilo sirsko obrambno ministrstvo, je bilo v napadu ubitih najmanj sedem civilistov, med njimi otroci in ženske, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po navedbah sirskega ministrstva je izraelska vojska v Damasku napadla gosto naseljeno četrt Maze, pri tem pa med drugim zadela stanovanjsko zgradbo in trgovsko poslopje. Pri tem je bilo ubitih najmanj sedem civilistov, med njimi ženske in otroci. Število žrtev sicer še ni dokončno, ker reševalci v ruševinah še vedno iščejo morebitne preživele.

Po poročanju sirske državne televizije je bilo poleg tega v napadu ranjenih najmanj 11 ljudi. Napad naj bi v četrti, kjer je več veleposlaništev, povzročil precejšnje razdejanje.

FOTO: Afp
FOTO: Afp

Nevladna organizacija Sirski observatorij za človekove pravice s sedežem v Londonu je pred tem sporočila, da je Izrael v sirski prestolnici iz zraka napadel stavbo v četrti Maze, v kateri se zadržujejo visoki predstavniki iranske revolucionarne garde in libanonskega Hezbolaha. Po njenih podatkih so bili pri tem ubiti štirje ljudje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izrael že več let izvaja napade na položaje v Siriji, ki naj bi bili povezani z Iranom, od začetka vojne na območju Gaze pred letom dni pa jih je še okrepil. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine