Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V Italiji se je izkrcalo 159 migrantov

Ladja Ocean Viking je 112 migrantov rešila približno 60 kilometrov od libijske obale, še 50 pa v območju, v katerem so sicer za reševanje pristojne malteške oblasti.
FOTO: Anne Chaon/Afp
FOTO: Anne Chaon/Afp
STA
24. 12. 2019 | 08:42
24. 12. 2019 | 08:49
1:43
Ladja Ocean Viking s 159 migranti na krovu je v ponedeljek zvečer prispela v pristanišče v italijanskem Tarantu, kjer so se migranti že izkrcali, sta po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočili nevladni organizaciji SOS Mediterranee in Zdravniki brez meja.

Ladja, ki jo upravljata organizaciji, je v petek 112 migrantov rešila približno 60 kilometrov od libijske obale. Še 50 pa jih je rešila v soboto v območju, v katerem so sicer za reševanje pristojne malteške oblasti. Že v nedeljo so morali zaradi zdravstvenih težav z ladje evakuirati žensko, poleg nje pa sta ladjo zapustila še njena sestra in 18-mesečni otrok.



Kljub hladnemu vremenu se migranti vseeno odločajo za pot iz Libije proti Evropi. Večinoma morajo za izkrcanje v Italiji ali Malti nekaj dni čakati na morju.

Nekdanji notranji minister Matteo Salvini je bil zaradi izkrcanja migrantov v Tarantu kritičen do italijanske vlade, v kateri sta populistično Gibanje pet zvezd in levosredinska Demokratska stranka. Nova vlada ima sicer precej blažjo migracijsko politiko od Salvinija.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine