Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V Chicagu hladneje kot na Antarktiki (VIDEO in FOTO)

Varnostne in zdravniške službe opozarjajo ljudi, naj se pripravijo na mraz.
Velike probleme z mrazom imajo tudi brezdomci. FOTO: AFP
Velike probleme z mrazom imajo tudi brezdomci. FOTO: AFP
A. V.
29. 1. 2019 | 18:55
29. 1. 2019 | 18:55
2:39
Združene države Amerike je zajel mraz, ki bo ostal vsaj še nekaj dni. Do konca tedna bo kar 250 milijonov Američanov (77 odstotkov prebivalcev celinske Amerike) doživelo mraz pod lediščem, od tega bo 90 milijonov ljudi v takšnem mrazu več dni zapored, približno 25 milijonov Američanov pa bo doživelo mraz pri okoli minus dvajset stopinj Celzija.



To bo najhujši mraz v zadnjih dvajsetih letih. Predvsem bo mrzlo v osrednjem in severnem delu ZDA, na nekaterih področjih z močnim vetrom pa bo celo mraz med minus 30 in minus 60 stopinj Celzija. Najhujši mraz naj bi bil v sredo in četrtek.

Mraz bo v ZDA vztrajal še nekaj dni. FOTO: Reuters
Mraz bo v ZDA vztrajal še nekaj dni. FOTO: Reuters


Varnostne in zdravniške službe opozarjajo ljudi, naj se pripravijo na mraz. Tako nizke temperature so nevarne tako za dihanje kot tudi za vožnjo po zasneženih in poledenelih cestah. Zaradi mraza bo zaprtih več šol vsaj teden dni, odpovedali so tudi 3480 letov.

Sneg povzroča težave tudi v Angliji. FOTO: AFP
Sneg povzroča težave tudi v Angliji. FOTO: AFP





 

Že dve smrtni žrtvi


Najmanj dve osebi sta že umrli. Moški iz Rochesterja je umrl v nedeljo zjutraj pred svojo hišo, potem ko ni mogel vstopiti, ker je pozabil ključe. Natančnega razloga smrti še niso razkrili, vendar sumijo, da je umrl zaradi mraza. Drugi moški je umrl v delovni nesreči pri čiščenju snega, kmalu pa bi umrl še en moški, ki je iz reke hotel potegniti svojega psa, vendar so ga reševalci še pravočasno potegnili na varno, rešili pa so tudi psa.

Težave imajo tudi v letalskem prometu. FOTO: AFP
Težave imajo tudi v letalskem prometu. FOTO: AFP


V posebni pripravljenosti so v Chicagu, središču izjemnega mraza. Reka, ki teče skozi središče mesta, je že poledenela, mraz pod ničlo pa naj bi vztrajal vse do petka. Več zveznih držav je razglasilo izredne razmere. Ljudem so svetovali naj ne zapuščajo toplih domov, reševalci, gasilci in pripadniki civilne zaščite pa bodo v okrepljenih zasedbah.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine