Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V Berlinu zasilno pristalo letalo družbe Ryanair

Policija razloga za pristanek ne navaja, po poročanju nemških medijev pa je bila v ozadju menda grožnja z bombo.
Letalo še vedno stoji na letališču, a naj bi se danes vrnilo na Irsko. FOTO: Paul Faith/AFP
Letalo še vedno stoji na letališču, a naj bi se danes vrnilo na Irsko. FOTO: Paul Faith/AFP
STA
31. 5. 2021 | 07:44
31. 5. 2021 | 10:26
2:09
V Berlinu je v nedeljo zvečer zasilno pristalo letalo družbe Ryanair, ki je bilo na poti iz Dublina v Krakov. Letalo je bilo deležno temeljitega varnostnega pregleda, potniki pa so po več urah lahko pot nadaljevali na krovu drugega letala. Policija vzroka za pristanek ne navaja, po poročanju nemških medijev pa je bila menda grožnja z bombo.

Ryanair je kasneje potrdil navedbe. Kot je sporočili irski letalski prevoznik, so letalo preusmerili zaradi morebitne varnostne grožnje. Dodali so, da je bilo berlinsko letališče najbližje.

Letalo s 160 ljudmi na krovu je na letališču Berlin Brandenburg pristalo malo po 20. uri, potem ko je zaradi izrednega dogodka za to dobilo dovoljenje. Odpeljali so ga stran od glavnega terminala. Stran so odpeljali tudi potnike. Letalo so obkrožila številna policijska vozila, nato so ga temeljito preiskali, vključno s prtljago.

Potniki so pot proti Krakovu malo pred 4. uro lahko nadaljevali na krovu nadomestnega letala, preiskava Ryanairovega letala pa se je nadaljevala do jutranjih ur, ko so jo končali z ugotovitvijo, da letalo ne predstavlja nevarnosti. To sicer še vedno stoji na letališču, a naj bi se danes vrnilo na Irsko, navedbe predstavnika letališča na spletu navaja časnik Bild.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine