Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Trump dobil prvega bolj ali manj resnega republikanskega nasprotnika za volitve 2020

Podpore stranke ne bo imel, saj se je ta že odločila, da bo podprla le enega kandidata, predsednika ZDA Donalda Trumpa.
Bill Weld mora še preveriti teren. FOTO: Reuters
Bill Weld mora še preveriti teren. FOTO: Reuters
STA
15. 2. 2019 | 20:33
15. 2. 2019 | 20:41
1:57
Nekdanji guverner Massachusettsa Bill Weld je napovedal, da se bo verjetno potegoval za predsedniško nominacijo republikanske stranke za volitve leta 2020. Podpore stranke ne bo imel, saj se je ta že odločila, da bo podprla le enega kandidata, predsednika ZDA Donalda Trumpa.

73-letni Weld je odločitev naznanil na politični okrogli mizi v Bedfordu v državi New Hampshire, vendar je opozoril, da bo najprej nekaj mesecev raziskoval, ali lahko sploh zbere dovolj denarja za uspešno kandidaturo.

Za predsednika ZDA se namerava potegovati s poudarjanjem proračunske odgovornosti, to je majhne porabe in nizkih davkov in seveda s povsem drugačnim slogom od Trumpovega, ki se je leta 2016 izkazal za zmagovitega.

Podpore stranke ne bo imel, saj se je ta že odločila, da bo podprla le enega kandidata, predsednika ZDA Donalda Trumpa. FOTO: Doug Mills/Afp
Podpore stranke ne bo imel, saj se je ta že odločila, da bo podprla le enega kandidata, predsednika ZDA Donalda Trumpa. FOTO: Doug Mills/Afp


»V vsaki državi napoči čas, ko se morajo domoljubi postaviti in spregovoriti. Mislim, da je v naši državi napočil ta čas,« je dejal Weld in zavrnil Trumpovo obnašanje v slogu osnovnošolskega nasilneža ter republikance v kongresu, ki se obnašajo kot talci.

»Res nam ni treba še šest dodatnih let cirkusa, ki ga gledamo sedaj,« je dejal Weld, ki priznava, da bo boj proti Trumpu težak, vendar dodaja, da bi lahko predsednika vsaj malce oslabel pred splošnimi volitvami. Weld je torej na stališču, da je bolje kdorkoli drug kot Trump, četudi gre za demokrata.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine