Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Italijanski volilni izid skrbi manjšino

Slovenska senatorka Tatjana Rojc bo še naprej opravljala to funkcijo. Robert Golob meni, da se zaradi menjave italijanske vlade ne gre vnaprej obremenjevati.
Rimska senatorka Tatjana Rojc bo v novem mandatu sedela v opozicijskih vrstah. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Rimska senatorka Tatjana Rojc bo v novem mandatu sedela v opozicijskih vrstah. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
26. 9. 2022 | 10:55
26. 9. 2022 | 18:26
5:00

V nadaljevanju preberite:

»To bo zelo težek mandat. Desnica, ki je zmagovalka italijanskih volitev, je politično skrajna, nacionalistična in je prek svojih predstavnikov že zavzela svojo protislovensko držo,« se je odzvala senatorka Tatjana Rojc, ki je bila kot nosilka liste Demokratske stranke v deželi Furlaniji-Julijski krajini ponovno izvoljena na to funkcijo, vendar bo v opoziciji. Slovenski predsednik vlade Robert Golob se zaradi volitev pri sosedih ne namerava vnaprej obremenjevati.

»Srčno upam, da se motim, a bojim se, da se napovedujejo mračni časi. Napeti bo treba vse sile, da bomo obvarovali svoje pravice, in če bo treba, bomo za to morali tudi na ulico, tako kot v preteklosti,« je dejala. Ob tem je bila zaprepaščena zaradi izjave opozicijskega prvaka in bivšega premiera Janeza Janše, ki je zmago desnice z Giorgio Meloni na čelu podprl in se je veselil. Opozorila je, da je zaščitni zakon, ki varuje slovenske pravice, ali zakon o šolstvu mogoče spremeniti s parlamentarno večino. »Upam, da bo imela nova vlada pri vodenju države druge prioritete,« je dodala.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine