Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Tajfun Trami biča Japonsko

Brez elektrike je ostalo več sto tisoč gospodinjstev, odpovedali so več kot tisoč letov, zaenkrat poročajo o 75 lažje ranjenih in eni pogrešani osebi.
Po napovedih naj bi tajfun japonsko otočje prečkal čez vikend. FOTO: Reuters
Po napovedih naj bi tajfun japonsko otočje prečkal čez vikend. FOTO: Reuters
V. U., A. V.
29. 9. 2018 | 13:16
30. 9. 2018 | 17:30
2:33
Zatem ko je močan tajfun z imenom Trami včeraj dosegel oddaljene južne japonske otoke, danes biča osrednji del države. Že na južnem otoku Okinawa so zaradi močnega vetra in obilnega deževja poročali o 56 ranjenih in odpovedi vseh letalskih poletov, prišlo je tudi do prekinitve oskrbe z električno energijo. Brez nje je ostalo kar 500.000 gospodinjstev.

Sedaj je tajfun dosegel osrednje območje Japonske. Doslej poročajo o 75 lažje ranjenih, večinoma zaradi drobcev razbitega stekla, eno osebo v regiji Miyazaki, kjer so izmerili rekordne padavine, pa pogrešajo.
 

Odpovedali več kot tisoč letov in zaustavili vlake


Tiskovne agencije še vedno opozarjajo na možnosti izjemno močnega vetra, deževja, zemeljskih plazov in poplav. Odpovedali so več kot tisoč letov, v Tokiu so včeraj zvečer po lokalnem času odpovedali tudi prevoz potnikov z železnico. Tokijski železniški potniški promet sicer velja za enega najbolj množičnih na svetu.

FOTO: Behrouz Mehri/AFP
FOTO: Behrouz Mehri/AFP


Po napovedih naj bi tajfun japonsko otočje prečkal čez vikend, vztrajal naj bi še v pondeljek. V celoti so v državi evakuirali kar 1.500.000 ljudi. Japonska televizija je že včeraj predvajala posnetke prevrnjenega tovornjaka, izruvanih ali poškodovanih dreves, katerih deli so zaustavili cestni promet, pa tudi močnega deževja in valovanja morja.




Na Okinawi in bližnjih manjših otokih je prekinjena dobava električne energije v več kot 30 mestih. FOTO: AP
Na Okinawi in bližnjih manjših otokih je prekinjena dobava električne energije v več kot 30 mestih. FOTO: AP


Že 24. letošnji tajfun


Trami je letošnji 24. tajfun, ki bi lahko zaradi močnega vetra, visokih valov in nalivov povzročil pravo katastrofo, je opozorila japonska meteorološka agencija.

Japonsko je v začetku septembra prizadel tajfun Jebi, ki je zahteval najmanj 11 smrtnih žrtev, več kot 600 ljudi je bilo poškodovanih.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine