Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Sum samomorilske eksplozije osamljenega čudaka

63-letni Anthony Quinn Warner naj bi bil obseden s strahom pred nadzorom nad Američani s pomočjo brezžičnega omrežja mobilne telefonije 5G.
Mesto eksplozije v Nashvillu. FOTO: Harrison Mcclary/Reuters
Mesto eksplozije v Nashvillu. FOTO: Harrison Mcclary/Reuters
27. 12. 2020 | 06:38
27. 12. 2020 | 07:45
2:06
Washington – Povzročitelj mogočne petkove eksplozije v centru ameriškega Nashvilla je 63-letni strokovnjak za varnostne alarme, ki je pred tem vse svoje nepremičnine podaril 29-letni materi, poročajo lokalni mediji. Anthony Quinn Warner se je po teh informacijah držal bolj zase, obseden pa naj bi bil s strahom pred nadzorom nad Američani s pomočjo brezžičnega omrežja mobilne telefonije 5G. Sosedje ga opisujejo kot čudaka, s katerim niso imeli nobenih stikov.

Darilo dveh hiš v vrednosti več kot štiristo tisoč dolarjev naj bi bilo presenečenje tudi za Michelle Swing iz Los Angelesa, ki je prej živela v Tennesseeju, zaradi preiskave pa še ni povedala, ali je osumljenca poznala. Ena od hiš je pripadala pokojnemu očetu neporočenega moškega, za katerega verjamejo, da je umrl v eksploziji počitniškega vozila pred poslopjem nashvillske uprave telefonske družbe AT&T.

Ena od hiš, ki jih je domnevni samomorilec podaril mladi materi. FOTO: Harrison Mcclary/Reuters
Ena od hiš, ki jih je domnevni samomorilec podaril mladi materi. FOTO: Harrison Mcclary/Reuters


Po nekaterih poročilih je bil Warner leta 1978 aretiran zaradi še neznanega prekrška ter leta 1980 spoznan za krivega, na Googlovih zemljevidih pa je pred eno od hiš še vedno mogoče videti identično počitniško vozilo tistemu, ki je na božični dan tik pred eksplozijo oddajalo zvočna opozorila mimoidočim, naj se umaknejo na varno. Nashville se priklanja herojskim policistom, ki so v zadnjem trenutku na varno spravili nekaj naključnih sprehajalcev. Po dosedanjih informacijah so bili trije ljudje lažje ranjeni.

Eksplozija je prizadela telefonske in internetne povezave v Tennesseeju ter sosednjem Kentuckyju ter povzročila težave komunikacijam na nashvillskem letališču, zaradi česar o morali odpovedati več letov.

Osumljeno počitniško vozilo. FOTO: Metropolitan Nashville Police De Via Reuters
Osumljeno počitniško vozilo. FOTO: Metropolitan Nashville Police De Via Reuters

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine