Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Spiegel po aferi s potvorjenimi novicami suspendiral dva urednika

Svojih dolžnosti ne bosta smela opravljati vsaj do zaključka interne preiskave.
FOTO: Ursula Dueren/Ap
FOTO: Ursula Dueren/Ap
P.V.
29. 12. 2018 | 14:15
29. 12. 2018 | 14:42
1:38
Nemški tednik Der Spiegel je danes sporočili vest, da so zaradi afere novinarja Claasa Relotiusa suspendirali dva urednika. Pogodbi glavnega urednika Ullricha Fichtnerja in namestnika glavnega urednika Matthiasa Geyerja sta tako do zaključka preiskave prekinjeni.



Novica o neresničnih člankih je javnost presenetila 19. decembra. 33-letni novinar, ki je prejel več uglednih nagrad, je dejanje priznal in sam dal odpoved. Najmanj 14 od njegovih 50 člankov v tiskanih in spletnih izdajah nemškega časnika je bilo neresničnih.

»Afera Relotius pod vprašanj postavi nadaljnje možnosti uredniškega delovanja Ullricha in Fichtnerja,« je v internem pismu zaposlenim pojasnil Steffen Klusmann, trenutni urednik tednika, ki mesečno proda okoli 725 tisoč izvodov časopisa. Oba sta bila namreč vpletena v zaposlitev spornega novinarja ter sta bila njegova neposredna nadrejena.

23. decembra so pri Spieglu napovedali tudi kazensko ovadbo zoper Relotiusa, saj naj bi med drugim prisostvoval tudi pri poneverjanju donacij namenjenih za sirske otroke, ki živijo na turških ulicah. Relotius tovrstne obtožbe zanika.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine