Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Škandal odnesel prvega člana Bidnove administracije

Tyler Joseph Ducklo je odstopil s položaja namestnika tiskovne predstavnice Bele hiše zaradi izrekanja groženj novinarki ameriškega spletnega medija Politico.
TJ Ducklo med eno svojih zadnjih novinarskih konferenc v vlogi namestnika tiskovne predstavnice Bele hiše. Foto: Reuters/Carlos Barria
TJ Ducklo med eno svojih zadnjih novinarskih konferenc v vlogi namestnika tiskovne predstavnice Bele hiše. Foto: Reuters/Carlos Barria
Z. R.
14. 2. 2021 | 14:54
14. 2. 2021 | 14:55
2:46
Ameriški predsednik Joe Biden ima pred seboj tako rekoč še cel mandat v Beli hiši; tega od ni več mogoče reči za Tylerja Josepha Duckla, zdaj že nekdanjega namestnika njegove tiskovne predstavnice, ki je zaradi neprimernega komuniciranja z novinarko ameriškega spletnega medija Politico postal prvi član nove administracije, ki je moral zapustiti svoj položaj.

Ducklo je podal svojo odstopno izjavo dan zatem, ko ga je Bela hiša začasno suspendirala zaradi načina, kako se je dvaintridesetletnik pred časom odzval na poizvedovanje novinarke Tare Palmeri o njegovem razmerju z reporterko spletnega medija Axios, Alexi McCammond. Novinarki je Ducklo po poročanju revije Vanity Fair med drugim zagrozil, da jo bo »uničil«, če bo nadaljevala z raziskovanjem zgodbe oziroma objavila podrobnosti njunega razmerja, in ji očital, da to počne zaradi ljubosumnosti.

image_alt
Dve resnici o ameriških obračunavanjih


Konfrontacija se je zgodila v dneh okoli inavguracije novega ameriškega predsednika 20. januarja letos. Ko je vodstvo Politica z vsebino pogovora soočilo visoke predstavnike Bele hiše, med njimi namestnikovo šefico Jen Psaki, se je Ducklo novinarki opravičil za svoje besede. Toda zgodba s tem ni bila zaključena; za Bidnovo administracijo je postala resnična težava šele prejšnji teden, ko je revija People objavila portret Duckla in njegove partnerke, v katerem sta oba prvič javno priznala svoje razmerje.

Ameriški predsednik Joe Biden. Foto: Mandel Ngan/Afp
Ameriški predsednik Joe Biden. Foto: Mandel Ngan/Afp


Grožnje, ki jih je Ducklo izrekel Tari Palmeri, so se za administracijo vrnile kot bumerang. Mediji in komentatorji so se po razkritjih, objavljenih v Vanity Fair, začeli spraševati, ali je predsednik Biden že nekaj tednov po prihodu v Belo hišo pripravljen opustiti svojo obljubo o ničelni toleranci do vsakršnih oblik neprimernega obnašanja med člani njegove ekipe. Po več dneh medijske pozornosti, usmerjene v njegove nadrejene, se je Ducklo odločil, da njegov položaj znotraj administracije ni več vzdržen.

»Ne najdem besed, s katerimi bi opisal obžalovanje, sramoto in gnus, ki ga čutim zaradi svojega obnašanja,« je poudaril v odstopni izjavi, rekoč, da je uporabil »jezik, ki ga nobena ženska nikoli ne bi smela slišati od nikogar, še posebno takrat, ko zgolj poskuša opravljati svoje delo«. Svoje obnašanje je označil nedopustno in neprimerno ter izrazil obžalovanje, da je razočaral svoje kolege in predsednika Bidna.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine