Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Romanje do Malostonskega zaliva

Še 13 dni do odprtja. Scenarij za slovesnost pripravljen, pilijo še zadnje podrobnosti.
Most Pelješac bodo slovesno odprli 26. julija. Za morski promet je že odprt. FOTO: Cropix
Most Pelješac bodo slovesno odprli 26. julija. Za morski promet je že odprt. FOTO: Cropix
13. 7. 2022 | 20:00
4:13

V nadaljevanju preberite:

Uporabno dovoljenje za pelješki most je izdano, v ponedeljek bodo po napovedih hrvaške vlade izdana tudi uporabna dovoljenja za doslej zgrajene pristopne ceste. Uradno odprtje z navzočnostjo vrha hrvaške in evropske politike bo 26. julija. Scenarij je v pripravi, že zdaj pa je most romarski cilj številnih zasebnih in strokovnih ekskurzij. Tudi iz Slovenije.

Scenarij otvoritvene slovesnosti, ki jo politika na čelu z vladajočo HDZ že nestrpno pričakuje, je pripravljen, režira jo priznani gledališki režiser Krešimir Dolenčić, ki je že nekajkrat gostoval tudi na slovenskih gledaliških odrih. »Za scenografijo bo poskrbelo na stotine ladjic, ki bodo plule pod mostom, načrtovana sta razkošen ognjemet in bogat program, v katerem bo sodelovalo precej priznanih umetnikov vseh glasbenih zvrsti,« je napovedal Dolenčić in zatrdil, da priprave potekajo »do sekunde tako, kot je načrtovano«.

»S tem rešujemo težavo, staro 304 leta, in veseli me, da bomo kmalu lahko potovali do Dubrovnika izključno po hrvaškem ozemlju, ne tako kot zdaj, ko moramo, če potujemo po cesti, skozi Bosno in Hercegovino. Zahvaljujem se vsem, ki pomagajo pri uresničevanju projekta, nergačem pa svetujem, naj se ne sekirajo,« je že nekajkrat ponovil premier Andrej Plenković.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine