Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Republikanska kongresnica izključena iz dveh odborov

Demokratski kongresniki so ob podpori republikancev iz odbora za izobraževanje in odbora proračun izključili podpornico teorij zarot Marjorie Taylor Greene.
Marjorie Taylor Greene. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters
Marjorie Taylor Greene. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters
STA
5. 2. 2021 | 09:55
5. 2. 2021 | 10:08
1:43
Demokratska večina v predstavniškem domu ameriškega kongresa je ob sodelovanju 11 republikancev včeraj republikansko kongresnico Marjorie Taylor Greene izključila iz članstva v odboru za proračun in odboru za izobraževanje. Ta izjemni ukrep si je prislužila z izjavami in zagovarjanjem nasilja, rasizma, antisemitizma, sovraštva do muslimanov in kolegov.

image_alt
Streljanje z vsemi topovi v ameriški politiki

 
Podpornica Donalda Trumpa je pred glasovanjem poskušala najti izgovor za svoje izjave, vendar se zanje ni opravičila. Napadala je kritike in medije, ki jih je izenačila z ustvarjalci teorij zarot. Za njeno izključitev iz odborov je glasovalo 230, proti pa 199 članov predstavniškega doma.

Marjorie Taylor Greene ne bo več članica kongresnih odborov. FOTO: Nicholas Kamm/AFP
Marjorie Taylor Greene ne bo več članica kongresnih odborov. FOTO: Nicholas Kamm/AFP


Marjorie Taylor Greene si je včeraj v kongresu nadela črno masko z rdečim napisom »svoboda govora« in pojasnila, da je zaradi preteklih izjav ne bi smeli obsojati. Zanikala je svojo podporo teorijam zarote v povezavi s terorističnimi napadi na ZDA 11. septembra in laganje o šolskih strelskih napadih. Zagotovila je tudi, da teoriji zarote QAnon ne verjame več. Ni pa se opravičila za podporo ideji o umoru predsednice predstavniškega doma Nancy Pelosi in drugih demokratov, niti ne za izjave o laserjih iz vesolja pod nadzorom Judov, ki da netijo gozdne požare po Kaliforniji in perejo možgane politikom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine