Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Prvi iranski tanker je priplul v Venezuelo

ZDA niso prepričile prihoda prvega izmed petih iranskih tankerjev v Venezuelo.
Prvi Iranski tanker z gorivom za Venezuelo je varno prispel na cilj. Fotografija je simbolična. FOTO: Afp
Prvi Iranski tanker z gorivom za Venezuelo je varno prispel na cilj. Fotografija je simbolična. FOTO: Afp
M. B.
24. 5. 2020 | 16:03
24. 5. 2020 | 19:15
1:42
Prvi izmed petih tankerjev, ki v Venezuelo prinašajo iransko gorivo, je v spremstvu venezuelskih oboroženih sil nemoteno prispel v venezuelske vode. Ostali štirje tankerji, ki prinašajo pošiljko poldrugega milijona sodčkov goriva, bodo na cilj prispeli v kratkem. ZDA so sicer v preteklih dneh v Karibsko morje poslale več vojaških ladji, saj sodelovanju med dvema državama – obe sta na udaru sankcij ZDA –, ostro nasprotujejo. 



Pošiljka nafte je povzročila zaostritev v že tako skrajno napetih odnosih med ZDA na eni ter Venezuelo in Iranom na drugi strani. Tiskovna agencija Reuters je navajala, da ZDA zaradi pošiljke razmišljajo o ukrepih, Iranski predsednik Hasan Rohani pa je poudaril, da bi bilo ameriško oviranje iranskih tankerjev nezakonito in oblika piratstva ter zagrozil, da bo v tem primeru Iran odgovoril s protiukrepi. 
 
It seems that the Iranian-flagged oil/chem tanker FORTUNE, carrying gasoline to Venezuela, has now officially entered Venezuela's Exclusive Economic Zone (EEZ).#OOTT #Venezuela #Iran pic.twitter.com/H4cAQZ3dcg
— TankerTrackers.com, Inc.⚓️

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine