Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Predsedniška kandidata se ne strinjata glede prvega televizijskega soočenja

Zaradi nesoglasij se zdaj ameriške televizijske mreže s štaboma obeh kandidatov dogovarjajo o novih možnih datumih soočenja.
Kamala Harris in Donald Trump FOTO: Brendan Smialowski/AFP

 
Kamala Harris in Donald Trump FOTO: Brendan Smialowski/AFP  
STA
4. 8. 2024 | 09:32
4. 8. 2024 | 09:32
2:20

Predsedniška kandidata ameriških republikancev in demokratov, Donald Trump in Kamala Harris, se ne strinjata glede svojega prvega neposrednega televizijskega soočenja. Vsak od njiju si želi soočenja na drugi televizijski postaji, enotna nista niti glede datuma, poročajo ameriški mediji.

Štab podpredsednice Harris, ki je po odstopu predsednika Joeja Bidna od kandidature zbrala dovolj glasov za uradno demokratsko predsedniško kandidaturo in se bo 5. novembra na volitvah pomerila z republikancem Trumpom, se zavzema za soočenje 10. septembra na televiziji ABC News, v terminu, ki je bil predviden za razpravo med Bidnom in Trumpom. Trump si medtem želi, da bi bilo soočanje na televiziji Fox News 4. septembra.

Nesoglasja so se začela po tem, ko je Biden 21. julija po pritiskih iz stranke zaradi slabega nastopa na televizijskem soočanju s Trumpom odstopil od kandidature, Harrisova pa je takoj postala favoritka za demokratsko nominacijo. Vse odtlej se Trump ni izjasnil, ali se bo udeležil soočenja na ABC News v terminu, ki je bil predviden še pred Bidnovim odstopom od kandidature.

Zaradi nesoglasij se zdaj ameriške televizijske mreže s štaboma obeh kandidatov dogovarjajo o novih možnih datumih soočenja.

Trump je sicer v petek na svojem družbenem mediju Truth Social zapisal, da je sprejel predlog televizije Fox News za soočenje 4. septembra v Pensilvaniji. V štabu Kamale Harris so medtem ocenili, da se bivši predsednik soočenja boji in se želi umakniti iz dogovorjene razprave, obrača pa se k njemu naklonjeni Fox News. Poudarili so, da mora Trump »prenehati z igricami« in se udeležiti soočenja, predvidenega na ABC News 10. septembra.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine