Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Potniki med pripravo zajtrka povzročili požar, v katerem je umrlo 73 ljudi

Železniške nesreče v Pakistanu niso nobena redkost. Ena najhujših se je zgodila leta 2005, ko je v trčenju treh vlakov umrlo več kot 130 ljudi. 
Železniške nesreče v Pakistanu niso nobena redkost. FOTO: Afp
Železniške nesreče v Pakistanu niso nobena redkost. FOTO: Afp
A. I., STA
31. 10. 2019 | 08:09
31. 10. 2019 | 12:10
2:46
V požaru, ki je danes izbruhnil na potniškem vlaku na jugovzhodu Pakistana, je umrlo najmanj 73 ljudi, poroča BBC. Minister za železnice Šajk Rašid Ahmed je sporočil, da je na vlaku, ki je bil na poti iz Karačija v Lahore, eksplodirala plinska jeklenka, na kateri so si potniki pripravljali zajtrk.

Ahmed je napovedal, da bodo uvedli preiskavo, s katero bodo poskušali ugotoviti, kako je jeklenka prišla na vlak. Plinske jeklenke so namreč na vlakih prepovedane. Potniki, ki si na dolgih potovanjih z vlakom, kuhajo hrano, predstavljajo velik problem, s katerim se oblasti ne znajo soočiti, je še dejal Ahmed. 

Predstavnik železnic Džunaid Aslam<strong> </strong>je povedal, da je bilo v vagonih, ki so pogoreli, več kot 200 potnikov. FOTO: Jawedasrar Siddiqui via Reuters
Predstavnik železnic Džunaid Aslam je povedal, da je bilo v vagonih, ki so pogoreli, več kot 200 potnikov. FOTO: Jawedasrar Siddiqui via Reuters
Ogenj je po eksploziji zajel najmanj tri vagone in potniki so v paniki začeli skakati z vlaka, ki se je še vedno premikal. Večina od najmanj 40 ranjenih se je poškodovala prav pri skoku z gorečega vlaka. Predstavnik lokalnih reševalcev Bakir Husain je potrdil število žrtev in izrazil bojazen, da se bo njihovo število še povečalo, saj so v notranjost vagonov lahko vstopili šele, ko so pogasili požar.

Predstavnik železnic Džunaid Aslam je povedal, da je bilo v vagonih, ki so pogoreli, več kot 200 potnikov. »Le nekaj jih je preživelo,« je pristavil predstavnik reševalcev. Večina žrtev je članov islamske pridigarske skupine, ki je potovala verski dogodek blizu Lahoreja.

Nesreča se je zgodila blizu mesta Rahim Yar Khan južno od province Pundžab. Vlak, ki je vozil na poti iz Karačija v Lahore, je ena najstarejših in najbolj priljubljenih povezav. Vozi vsak dan, za pot od starta do cilja pa potrebuje dobrih 25 ur. 

Železniške nesreče v Pakistanu sicer niso nobena redkost. Število žrtev je navadno veliko tudi zato, ker se v vagonih gnete precej več potnikov, kot je uradno dovoljeno. Julija letos je v nesreči vlaka umrlo 11 ljudi, septembra pa štirje. Ena najhujših nesreč se je zgodila leta 2007 - umrlo je najmanj 56 ljudi, več kot 120 je bilo ranjenih. Še dve leti prej pa je v katastrofalnem trčenju treh vlakov umrlo več kot 130 potnikov. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine