Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Popuščanje ameriškim pritiskom

Zaradi nesoglasij pri sprejemanju zakona o preganjanju verskih »tujih agentov« so si poslanci vzeli nenačrtovani dopust.
Čeprav zakon ne omenja Ukrajinske pravoslavne cerkve, njegovi zagovorniki ne skrivajo, da je uperjen prav proti tej cerkvi, ki jo obtožujejo povezav z ruskimi napadalci.

FOTO: Thomas Peter Reuters
Čeprav zakon ne omenja Ukrajinske pravoslavne cerkve, njegovi zagovorniki ne skrivajo, da je uperjen prav proti tej cerkvi, ki jo obtožujejo povezav z ruskimi napadalci. FOTO: Thomas Peter Reuters
30. 7. 2024 | 18:37
30. 7. 2024 | 19:03
5:11

V nadaljevanju preberite:

Vrhovna rada, kakor pravijo ukrajinskemu enodomnemu parlamentu, je na počitnicah, a ne poletnih, temveč prisilnih. Vsega skupaj je kriva nekoč proruska Ukrajinska pravoslavna cerkev (UPC), ki so ji z novim zakonom hoteli zagreniti delovanje, a so se v vladajoči stranki Sluga naroda ustrašili pritiskov z Zahoda, zlasti iz ZDA, in prejšnji teden niso hoteli še v drugo glasovati o predlogu zakona, ki je bil v prvem branju sprejet že lani oktobra. Zato je opozicija zablokirala delo parlamenta, vsa plenarna zasedanja pa so prestavljena na konec avgusta.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine