Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Po nesreči čolna z migranti pogrešajo 117 ljudi

Pred libijsko obalo je potonil gumijasti čoln, na katerem je bilo domnevno 120 ljudi. Tri je v petek rešila italijanska obalna straža.
Fotografija je simbolična. FOTO: Yannis Behrakis/reuters
Fotografija je simbolična. FOTO: Yannis Behrakis/reuters
STA
19. 1. 2019 | 19:35
19. 1. 2019 | 19:35
1:46
Pred libijsko obalo je potonil gumijasti čoln z migranti, pri čemer naj bi utonilo 117 ljudi, so danes sporočili iz Mednarodne organizacije za migracije (IOM). Trije preživeli, ki jih je rešila italijanska obalna straža, so povedali, da jih je bilo na čolnu sprva 120.

»Pogrešanih je 117 ljudi, med katerimi je deset žensk in dva otroka, eden star komaj dva meseca,« je sporočil tiskovni predstavnik IOM Flavio Di Giacomo. Dodal je, da so bili glede na navedbe preživelih na čolnu številni migranti iz Zahodne Afrike, okoli 40 pa je bilo tudi Sudancev.
 

Sprva menili, da je bilo na čolnu le 20 migrantov


Preživele je v petek rešila italijanska obalna straža in jih prepeljala na otok Lampedusa, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. Italijanska obalna straža je sicer sprva sporočila, da je bilo na čolnu, ki se je znašel v težavah slabih sto kilometrov severovzhodno od Tripolija, le 20 ljudi.

Di Giacomo je kasneje za italijanske medije povedal, da ima tragedija verjetno precej večje razsežnosti. »Rekli so nam, da je bilo na čolnu, ki je iz Libije odplul v četrtek ponoči, 120 ljudi. Po desetih do enajstih urah na morju je čoln začel puščati in toniti. Ljudje so padli v morje in utonili,« je dejal.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine